dilluns, 8 de febrer del 2016

Sidharta a la Bola de la Partió

A jutjar per la informació que he trobat a la xarxa la majoria de cordades tant sols utilitzen la darrera tirada per sortir al cim quan fan l' Aresta Brucs. Nosaltres la vàrem fer integrament ara ja fa uns dies i a correcuita abans de que es fes fosc. Potser per això no la recordo massa i només puc afegir gaire més del que vaig anotar. Parlo de memòria però recordo que està reequipada amb bolts,que el primer llarg era el filtre ja que era més obligat i que al segon mirant la topo original segurament s'hi ha afegit un bolt i ha quedat menys exposat. M'imagino que sense ser una via massa exposada sense perill de caiguda mortal a priori si que hi ha algun punt en que les xapes allunyen.. La roca crec recordar que era bona i que la llastra de la segona tirada que algú apunta com a perillósa jo nosaltres no la vàrem veure. Via amb ambient per lo curta que és. A la segona tirada hi ha un punt en que cal deixar de flanquejar i tirar recte amunt, hi ha un bolt que no es veu perquè queda sobre d'un sostret/llavi, després d'aquest bolt anem a buscar una antiga reunió de burins ( un no te xapa, plaqueta útil ) i d'aquí a trincar la reunió de la nostre via que crec que eren dos bolts amb anella sota la bola somital.





-Cordada: Macau i Busquets.
-Accés: Aparcament de Can Massana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris.
-Aproximació: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles ( senyalitzat ). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella, el superem i un cop al coll del damunt hem baixat pel vessant oposat. Abans de refugiagafem la Canal de les Bessones. Pugem al peu de l'aresta brucs de la Bitlla i travessem per la cara est de la Bitlla fins a la base de la Bola de la Partió. Resseguim la seva cara est fins el peu de via. Hi ha una placa metàl·lica rovellada on encara s'hi distingeix el nom i la figura d'un buda. Els primers metres els hem fet enfilant-nos a un arbre.
-Orientació: Est.


-Material: Dotze cintes exprés i estreps pel darrer llarg, una plaqueta recuperable. Si es va just de grau millor provar sort i agafar algo de material, no ens hi vàrem fixar si entraven coses.
-Dificultat obligada: Teòricament V+/A0...jo ho vaig veure més de 6a.
-Descens: Un sol ràpel de 60 des de el cim que ens deixarà al peu de l'Aresta Brucs. Si anem amb cordes de 60 millor fer-ho així per l'angle a l'hora de recuperar la corda. Si no podem parar a la reunió de sota la bola somital i fraccionar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada