dilluns, 23 de maig del 2016

Lo Nik Gall-Lastir al Serrat del Poll

Via bastant guapa, potser no és tan bona com Los Misteris del Pepegall, però també té trams molt bons. La primera meitat és normaleta, després ve el peatge de la feixa i al final trobem els tres últims llargs, que són els millors. Amb cordes de 60 metres l'hem fet amb quatre llargs sense problemes de fregament (L1+L2, L3+L3bis, L4+L5 i L6). Està bastant equipada amb parabolts, ponts de roca i algun pitó.



-Cordada: Segarra i Macau.
-Accés: Hem d'anar a Alòs de Balaguer,a uns 15 km. d'Artesa de Segre. Un cop a Alòs de Balaguer hem de creuar el poble i seguir per una pista que comença fent baixada al costat d'una font i que discorre paral.lela al riu. Seguim aquesta pista fins al final, on trobem una petita esplanada on deixar el cotxe.
-Aproximació: Continuem per la pista paral·lela al riu que es va convertint en camí. En pocs metres trobem un camí a mà dreta que puja cap a la paret. Després d'una curta pujada arribem a peu de paret. Inscripció amb el nom a peu de via (també es veuen les xapes).



-Orientació: Sud-est
-Material: Cintes exprés i algun friend petits-mitjans per reforçar l'equipament de la via (crec que només hem posat alguna cosa a l'últim llarg).
-Grau obligat: V
-Descens: Des de l'última reunió hem rapelat per la mateixa via. Primer un ràpel de 30 metres fins la penúltima reunió, i d'aquí un ràpel de 60 metres apurats fins la feixa. I de la feixa podem baixar a peu seguint unes canals diagonals (fites) que hi ha al centre de la paret (hi ha trams equipats amb cordes i cadenes). En poca estona tornem a estar al peu de paret.
-Ressenya: Com sempre, la ressenya de lo Gall va molt bé:




2 comentaris:

  1. Aquesta és molt bona i menys equipada que la dels "Misteris" ara que la Misión Impossible, és boníssima també.

    ResponElimina
  2. Bones Jaume!!.
    La Misteris l'he fet però la Misión no,hi haurem d'anar.
    Salut i merçi per la recomanació!

    ResponElimina