dimecres, 4 de maig del 2016

Via Diagonal Pasatiempo al Pic del Martell.



Via prou xula i variada, amb trams de placa i també de díedre. Alterna trams d'autoprotecció amb trams equipats. Ha estat reequipada en part, nosaltres anàvem amb la ressenya d'en Joan Asín i hem fet algunes variants. He fet una ressenya amb les variants i amb el material emplaçat, quan tingui temps l'escanejo i la penjo.


-Accés: des de Barcelona es fa per l'autovia de Castelldefels en dirección Sitges i Castelldefels. La deixem a la sortida 42 amb la indicació "Port Ginesta". Seguim paral.les a l'autovia en dirección Sitges. De seguida arribem a una rotonda i ens desviem a la dreta per entrar a l'urbanització " Rat penat ", crec que hi ha una tanca però està sempre oberta. Després d'una petita avinguda amb pins trobem una altre rotonda, seguim per una carretera de revolts amb forta pujada i amb un cartell que indica " Parc Natural del Garraf". Quan portem 1.8 quilómetres des de la segona rotonda arribem a l'aparcament que ens queda a ma Esquerra i que te un cartell que diu " Pic del Martell ".
-Aproximació: tot i no durar més de deu minuts és una mica incómode. Baixem uns metres i creuem la carretera. Pujem per traça força definida fins a un coll on ja veiem la paret Est del Pic del Martell. Baixem pel vessant oposat. La via està una mica abans del canvi d'orientació que fa la paret. Queda uns deu metres més amunt de l'iniçi de la Excalibur i la Teotihuacan. 
A peu de via hi ha el nom de la via amb rotulador ( s'esborrarà ) i també hi ha el nom mal ubicat de la Teotihuacan. El primer seguro és un pitó força alt amb un cordino blau.


-Orientació: Sud est, vàrem tenir sol fins quatre aproximadament.
-Material: Un joc de friends des de l'Alien verd al Camalot del 3 i algún tascó.
-Grau obligat: V+/A1.
-Descens: Algunes reunions tenien anella i cadena per rapelar ( vegeu ressenya).
Nosaltres hem baixat a peu, del final de la via acabar de grimpar ressalts i anar amb tendència a l'esquerra ( direcció a l'aparcament ) fins a trobar una bona traça que s'ajunta amb la traça per la que hem aproximat.

2 comentaris:

  1. L'inici de la via Teotihuacán està ben ubicat. És comú amb la Diagonal pasatiempo. El que ha reequipat el Luichy és una variant d'entrada a la Teotihuacán. Però és això, una variant d'entrada, no on comença la via realment. PAU

    ResponElimina
  2. D'acord!
    Gràcies per la informació.
    Quan tingui un moment ho arreglo.

    ResponElimina