divendres, 23 de setembre del 2016

Via Estenalles a la Falconera.



Escalada combinada d'Ae i lliure.Em.sembla haver sentit que els trams d'Ae són apurables en lliure de setè grau,suposo que d'aquesta manera l'escalada és menys monótona,sinó crec que preval l'Ae per sobre el lliure....bon ambient i bona roca .Hi havia una llastra sospitosa al pas de V de la quarta tirada que vàrem fer baixar,el niu d'abelles de Ll1 tampoc hi és.
Cordada: Aniol,Dani i Busquets.
Accés: Si venim des de Sabadell circulem per la carretera BV-1221 direcció Talamanca. Un cop passat el Coll d’Estenalles continuem aproximadament un quilòmetre fins un revolt molt tancat on podem aparcar el vehicle, esplanada per uns quatre cotxes amb un panell informatiu.
Aproximació: Seguim un corriol en direcció Nord,primer per la carena i despres per dins el bosc,arribem a un coll.En aquest punt cal baixar per una ample canal arbrada a ma dreta( rètol restriccions).Al final de la canal cal desgrimpar un parell de trams rocosos,el darrer te una corda fixe. Un cop a peu de paret ens enfilem a una repissa i la seguim uns cinc metres a l'esquerra fins a peu de via. L'iniçi de la ruta queda entre les vies Integral... i Festa del Paca.La primera assegurança és un parabolt i després són espits.Hi ha el nom escrit però és il.legible,el primer llarg va per un díedre.

Orientació: Est.
Material: 16 cintes exprés i un estrep,hem enllaçat la segona i terçera tirada saltant-nos alguna xapa.
Grau obligat: V/V+ i Ae.
Restriccions: Prohibida l'escalada de Gener a Juliol ambdos inclosos.
Descens: Crec que des de la penúltima reunió es pot sortir de la paret anant a l'esquerra. Si arribem al cim cal desgrimpar pel vessant oposat fins la carena ( II+,algun pas aeri ).Un cop a la carena l'anem seguint a l'esquerra sense pèrdua fins l'aparcament.
Ressenyes: Escalatroncs i Kutreescaladors,gràcies!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada