dimecres, 18 de gener de 2017

Via del Salla als Puntals d'Àger.


Bona via esportiva, homogènia de grau, prou variada i sobre roca molt bona. Tres primeres tirades amb ambient, després començen les feixes però estan ben solucionades de manera que escalem fins a l'últim metre. He copiat l'explicació del blog Escalador en practicas i hi he afegit les longituds de les tirades. Ho he fet una mica a ull i si algú la repeteix i vol confirmar-les estaria bé afinar el tema.
 "L1:6b+,25m.Primer tramo de salida a bloque de 6a+,luego un tramo de placa de un par de pasos de 6b+ y al final 6a con canto hasta la R.La R són dos burils i una instal.lació de rapel de dos espits amb cadena i anella. Crec que correspon a un projecte inacabat.
L2: 6a+ ,30m.Se va por la izquierda evitando el techo y luego flanquear hacia la derecha y ascendente (técnico) hasta encontrarte con un desplome de 6a+, después viene un tramo de V+ con canto.
Per sortir de la primera xapa hi ha un tram de 6a+ obligat pel segón ja que va totalment de cantó,solventable amb un pedal  i un allargo.


L3: V+/Ae (En libre 7b+),30mPrimer tramo de placa tumbada en adherencia y 5 pasos de Ae para sobrepasar el techo, en libre dicen que el techo es 7b+ (yo ni pensé en graduarlo…jejeje)
L4: V,30m.Largo disfrutón con canto.
L5: IV 50m.Pasar el gran bloque por la izquierda hasta encontrarte una placa tumbada con un parabolt,luego hay que seguir recto hasta dos grandes encinas,en la pared esta la R.
L6: 6a,25m. Salida recta hasta encarar el desplome, después una placa tumbada en adherencia. A l'esquerra de la cinquena role hi ha la placa/díedre de la Memoria Zero.
L7: 6c+,30.Los tres primeros seguros es donde está el 6c+ (bloque con microregletas) no lo encadenamos, al llegar arriba del muro, nos ayudamos de una cuerda fija para no tirar piedras al compañero y llegamos a otro muro con tres seguros de 6a+, por ultimo,otro muro con ligero desplome y canto de 6b+. De la setena reunió els bolts de la Memoria zero van per la dreta.
L8: 7a,25. Concentrado en los tres primeros seguros con tendencia a izquierdas, nosotros lo vimos muy fino (no lo encadenamos). Luego escalada con canto de 6a/6a+ hasta arriba donde hacemos cima en una encina."Orientació: Sud.
Horari: Quatre hores.
Accés: Àger seguir la carretera cap al Coll d'Ares. Una mica abans d'arribar al coll prendre una pista a la dreta en direcció a Colobó. La pista passa per sota de les parets, aparquem més o menys a la vertical de la via.
Aproximació: Amb la foto de la ressenya veurem la via perfectament des de la pista, agafem una traça bastant definida que arrenca des d'una tartera i que en uns 15' ens deixa a la base de la paret. Un cop aquí grimpem una feixa i anem a l'esquerra a buscar el peu de via. Parabolts visibles, nom picat, queda enganxat a l'esquerra del peu de via de la clàssica Redrum. A l'esquerra hi ha un projecte de burins i més a l'esquerra,en una zona més ombrívola, hi ha l'iniçi de l'Alkaid.
Material: Nosaltres hem utilitzat els Aliens gris i verd a la primera tirada i el verd per entrar a R2. El 7b+ l'hem fet en Ae utilitzant un pedal per tota la cordada. Em sona que algú posa un friend mitjà per trincar el primer bolt del darrer resalt de la penúltima tirada on cal fer un pas una mica trenca tormells.
Grau obligat: 6a/A1 o 6a+/A0.
Descens:  Des de la darrera reunió pugem caminant fins al cim. Un cop a la carena seguim cap a la dreta (est) fins que unes fites ens marquen la feixa a través de la qual s'accedeix a la canal de baixada que sense pèrdua ens retorna a la pista.
Ressenya: Treta del blog d'Escalador en practicas,així com l'explicació. Merçi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada