dilluns, 28 d’agost del 2017

Lobo Estepario al Dumbo.


Molt bona via, amb una primera tirada llarga, continua i obligada (NO exposada). Típica placa d'Agulles, fina i de posar-s'hi bé, amb preses que des de sota semblen bones, però que un cop les agafes són romes. El segon llarg comença vertical amb més bona pressa, després s'ajau fins arribar al cim. La via està equipada amb espits i algun buril. Roca de bona qualitat en general.

-Cordada: Macau i Vicenç.
-Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe, ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€.
-Aproximació: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles ( senyalitzat ). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella, el superem i un cop al coll del damunt hem baixat pel vessant oposat. Passem de llarg del refugi i agafem la Canal Ampla fins a localitzar la cara est del Dumbo. Després pugem pel bosc fins a peu de paret. La via puja per una placa entre dos canalons, just a la dreta de la Edelweiss. La primera assegurança és un buril sense xapa.


-Orientació: Est.
-Material: Cintes exprés, una xapa recuperable i el primo de Zumosol si anem justos de grau.
-Grau Obligat: 6b.-Descens: Desgrimpem sense problemes per l'aresta nord. I després baixem per dins del bosc fins a la Canal Ampla.
-Ressenya: Nosaltres hem fet servir la topo que surt a la guia d'Agulles. La ressenya que surt a l'Escalatroncs està molt bé:

1 comentari: