dimecres, 9 d’agost del 2017

Via Anaya al Pico de Aspe.




A tots dos ens va agradar molt la via.Deixant de banda l'entorn guapíssim per on es desenvolupa la via i el fet d'arribar a un cim escalant la via no te desperdici.Es tracta d'una eescalada ben variada on s'alternen diferents tipus d'escalada i també de roca,de les plaques de calcari gris compacte a les fisures perfectes de gres,de l'escalada fineta de peus a cardar bones tibades de canto gros.L'equipament de la via deixa terreny de joc a l'autoprotecció quan el terreny ho permet i recorre a les xapes només en els trams més monolítics.Només hi ha dos peatges a pagar: un primer llarg on cal ser curós amb la roca i uns feixa que cal creuar a la quarta tirada.


Accés:Cal anar al municipi d'Aisa,entre Jaca i Canfranc. Un cop a Aisa seguir una pista que va vall endins. Aparquem en una tanca que impedeix circular.

Aproximació: Al principio seguir la misma ruta normal del pico del Aspe. Pista hasta la altura del refugio de Saleras y cruzar el barranco de Igüer para remontar el lomo herboso que se dirige al embudo del Aspe. Antes de alcanzar la GR-11-1 abandonamos el lomo por una marcada horizontal a derecha que pasa por la fuente de Rigüelo que nos deja en una zona de grandes prados, el cubilar de Rigüelo. En este lugar conectamos con la marca del GR, que abandonamos para remontar el valle principal y orientarnos hacia la Garganta de Aisa. Misma aproximación que para la Cresta de los Murciélagos, pero que abandonaremos en la última pala para coger la gran pedrera de la izquierda que viene del contrafuerte y que permite ver la gran cueva donde comienza la vecina Via Subterranea.La pedrera la salvaremos por la derecha, buscando los grandes bloques.




Orientació: Sud est,sol fins les cinc.
Horari: 2/2.5 hores d'aprox (1.000 metres de desnivell),4 per la via i 2 per la baixada.

Material: Nosaltres hem fet servir un joc de tascons i un altre de friends des de l'Alien blau al Camalot del 3 repetint 0.5,0.75 i 1.
Descens:  llegar hasta el pico y bajar por la vía normal, o seguir los mojones que por las fajas nos encaminan a la canal sur del Aspe (destrepes expuestos).





2 comentaris: