divendres, 27 d’abril del 2018

Aresta Brucs a la Màquina de tren.

L'Aresta Brucs a la Màquina de Tren és una clàssica d'iniciació a la via llarga. Està equipada amb espits i algun buril, però hi trobarem bastants emplaçaments on practicar amb els tascons i els friends. Atenció a la reunió del cim on només hi ha una xapa. El millor és muntar-la a la instal·lació del ràpel (que es troba a la bretxa). A meitat de la via hi ha un pas graduat de IV+, no us frustreu i passeu com pugueu. No sé quin grau deu ser però no és IV+.


-Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe, ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€ (2€ si estàs federat).
-Aproximació: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles (senyalitzat). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella, el superem i un cop al coll del damunt hem baixat pel vessant oposat. Passem de llarg del refugi i just abans de la Canal Ampla trobarem un sender a mà esquerra que ens porta fins a peu de via.
-Orientació: Sud.
-Material: Cintes exprés.
-Dificultat obligada: IV+.
-Descens: Trobarem la instal·lació del ràpel a la bretxa situada al nord del cim. D'aquí muntem un ràpel d'uns 15 metres per la cara nord-est. I després baixem cap a la Canal Ampla.
-Ressenya: Nosaltres hem anat amb la guia nova d'Agulles. Penjo la de l'Escalatroncs que està bastant bé:


2 comentaris:

  1. Hola, el paso debe de ser un v. Y la reunión se monta con la chapa, un agujero de spit y un cabeza de tornillo en el suelo. Llevad chapa cob tornillo de spit y/o placa recuperable. https://www.rocjumper.com/escalada/maquina-tren-aresta-brucs-montserrat-barcelona/

    ResponElimina