divendres, 6 d’abril del 2018

Barrufets a la Font Freda.




 A nosaltres ens va agradar força,la vàrem trobar ben sostinguda,carregada de lógica.Malgrat que la via és lógica en alguns punts cal intuició i ofici per anar encertant l'itinerari,és a dir veus la següent assegurança però cal ofici per encertar el camí per arribar-hi. La roca en general bona, més cutre a lo fàcil,cosa que fa que en aquests llargs no abaixem la guardia si no volem esclafar al col.lega sota una nevera made in Font Freda. Suposo que amb el reequipament s'anirà repetint i sanejant i quedarà una bona via sense res a envejar a les altres clàssiques de la paret com la Fissura Oblicua i l'Esperó del Vent.




Accés:Des d'Àger seguir la carretera cap al Coll d'Ares. Una mica abans d'arribar al coll prendre una pista a la dreta en direcció a Colobó.Seguim circulant per la pista que passa per sota de totes les parets d'Àger,després també deixem enrrera la Paret de Sant Miquel. Quan portem més o menys un quart d'hora serà el moment d'aparcar. Just quan la pista deixa de planejar i comença a baixar,en un marcat revolt cap a la dreta.
Aproximació: Sortim de la pista baixant una mica de telus i avançem en direcció a la Bagasses- Peladet ( visible ) per una traça amb algunes fites. Arribem a una agulla caracterísitca, la vorejem per sota i seguim avançant fins a localitzar una B gravada a la paret,parabolt i pont de roca visibles. La via es troba a uns 40 minuts del cotxe i uns cent metres abans de les clàssiques Fissura Oblicua i Esperó del Vent.


Orientació: Sud.
Material: Nosaltres hem fet servir unes 20 cintes exprés ( només si ho volem xapar a L5 ),algún tascó i un joc de friends des de l'Alien verd al Camalot del 2.
Si es va just de grau potser vagin bé els quatre claus que marca la topo original,els estreps i repetir alguna peça mitjana/petita com s'apunta en algún blog.
Grau obligat: A l'iniçi de la cinquena tirada m'ha semblat que hi havia un tram de 6a+ una mica obligat,de totes maneres anava de segón i en lliure i no m'hi he fixat massa. Segurament sigui 6a/A1.
Descens: Seguir la carena a l'esquerra, arribem a una collada molt ample amb una gran fita, podem baixar per aquí peró és millor carenar més i baixar per una canal més ample que neix en un coll més estret. Per aquí retrobem la pista i la seguim a l'esquerra fins a retrobar el cotxe.Nosaltres hi hem esemerçat una hora.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada