dimarts, 20 d’agost del 2019

Via Font al Pollegó Inferior.


Segurament sigui l'opció més assequible per gaudir d'aquesta paret,més fàcil que la Estorach i la Solstici d'Estiu , encara que també més alpina o sigui menys equipada i amb més troços de roca a controlar.Te trams de xemeneia i díedre ben parits així com el pas del forat que també és molt guapo.També hi ha un parell de campes rostolleres que poden aigualir la festa als grimpaires més sibarites.
Mola portar pla B ja que gràcies a la divulgació que se n'està fent a les xarxes socials la via està relativament de moda i pot ser que hi trobem algú.Havent fet la via jo no m'hi posaria amb una cordada davant.
El tema de les reunions diria que ho hem fet una mica diferent que la topo:
R1(50) reunió al pitó que assegura el pas de sortir de la xemeneia,R2(40) de 2 bolts,R3(60) a montar apurant la corda a la campa,R4 (35) 2 claus sota la xemeneia amb forat,R5 (30) a montar en un replà i R6(30) a montar al cim.


Accés: Estacionar al Mirador del Gresolet,al municipi de Saldes.
Aproximació: Pujem fins al Refugi Lluís Estassen.Aquí prendrem el camí que mena a la Tartera,a sota del refugi.Un cop a la tartera caldrà remontar-la,ho podem fer pel PR o bé per la vora dreta,enganxats a la paret nord del Pollegó Inferior.Amb la topo es troba perfectament la via,nosaltres hem fet la cornissa amb bambes i encordats però diria que no cal.

Material: Nosaltres hem fet servir un joc de friends des de l'Alien blau al Camalot del 3 i un pitó universal llarg i gruixut per reforçar R1.Aquesta l'hem fet comodament assefuts a un bloc encastat i aprofitant el pitó que assegura el pas de V+ d'inici de Ll2.
Horaris: aproximació 1 hora,via 4 hores i descens 1 hora 30 minuts.
Grau obligat: V/A1.
Orientació: Nord.
Descens: Del cim carenar/crestejar a la dreta.Localitzem una instal.lació de rapel ( bolt anella + buril ) d'aquí tirem un ràpel de 50 fraccionable ( espit anella + burils ).Acabem de desgrimpar fins a un coll,remontem l'aresta uns cinquanta metres i localitzem una bretxa a ma dreta amb una canal a través de la qual baixem a la tartera i al peu de via.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada