dilluns, 4 de maig del 2020

Via Altimira al Pic del Martell.

Una d'aquelles vies poc freqüentades del Pic del Martell,cosa que ens obligarà a barallar-nos amb un parell d'arbres.Típic itinerari de l'indret d'escalada atlètica combinant plaques i díedres. Recorregut lògic fins que es topa amb una altre via,llavors la lògica és la d'esquivar els itineraris veïns.
A la segona tirada hem anat seguint el ferro i hem passat per l'esquerra,crec que l'hem cagat ja que es veia més guapo per la dreta.


Accés: des de Barcelona es fa per l'autovia de Castelldefels en direcció Sitges i Castelldefels. La deixem a la sortida 42 amb la indicació "Port Ginesta". Seguim paral.lels a l'autovia en direcció Sitges. De seguida arribem a una rotonda i ens desviem a la dreta per entrar a la urbanització " Rat penat ", crec que hi ha una tanca però està sempre oberta. Després d'una petita avinguda amb pins trobem una altre rotonda, seguim per una carretera de revolts amb forta pujada i amb un cartell que indica " Parc Natural del Garraf". Quan portem 1.8 quilòmetres des de la segona rotonda arribem a l'aparcament que ens queda a ma esquerra i que te un cartell que diu " Pic del Martell ".
Aproximació: tot i no durar més de vint minuts és una mica incòmode. Baixem uns metres i creuem la carretera. Pugem per traça força definida fins a un coll on ja veiem la paret Est del Pic del Martell. Baixem pel vessant oposat,sobrepassada la Cova dels Bombers ja podem mirar d'ubicar la clàssica Antón Ribas .Anirem cap a peu de paret mirant de no quedar esgarrinxats,situats a l'inici de l'Antón Ribas pujarem per la base de la paret uns cinc o deu metres.
El peu de via el reconeixerem per que hi ha un díedre amb un espit sortit a l'inici i un arbret més amunt..Si volguéssim seguir per la base de la paret la vegetació ens ho impediria,teòricament hi ha el nom escrit però nosaltres no l'hem vist..
Orientació: Sud est,diria que reb el sol fins cap allà les 2.
Horari: Aproximació 20',via 2.5 hores i descens 30'.
Material: Unes dotze cintes exprés més aviat llargues,algun tascó i un joc de friends des de l'Alien blau al Camalot del 3.Si algú es vol enrotllar i xerracar un parell d'arbrets guai.
Grau obligat: V+/A1.
Descens: Les reunions estan equipades per rapelar,a mi sempre m'ha fet rotllo rapelar aquesta paret però diria que no és inusual.
Des de la darrera reunió acabar d'assolir el gran plató somital grimpant algun bloc aïllat (III). Anar a l'esquerra localitzant fites i una traça més o menys fressada fins a una canal/vessant cara mar per la que baixem al coll que hem passat a l'aproximació.

24 comentaris:

 1. Ara diras que vius a Castelldefels i hi vas anar ahir a peu i en solitari.

  ResponElimina
 2. Cullons quin LOLO que te una casa a peu del pedraforca i un altre al Garraf.Coi!! Quina de pasta tens.....
  ANONIMO COPULADOR

  ResponElimina
 3. Nuclear y policial
  se provoca la sicosis del personal

  ResponElimina
  Respostes
  1. Home, siguis una mica mes ingenios, es una copia de la Polla Recors.

   Elimina
  2. Pollo!.Marca't un Larsen!.
   Lutxa contra el tecno!!!!

   Elimina
  3. Veig que ets un bon xaiet productor/consumidor!.
   Recorda que ara ja pots escalar de manera solidaria però compte no sortisis del teu terme municipal.
   M'estranya d'algú tant sumís i obedient com tu que no segeuixi les normes d'accentuació al peu de la lletra.
   Potser ets d'aquell bestiar tant obedient i sumís ( que bé que funcioneu!) però massa curtet per entendre les normes més complexes...pobret!
   Qui ha dit que es tracta de ser original?
   Intenta ser una mica original i comenca a DESOBEIR!
   Anselm,repeteix amb mi:
   beeeeee beeeeee
   Compte que ve el llop beee beeee

   Elimina
  4. En el moment que pots fer comentaris en aquest blog és que tens mòbil, ordinador "beee", i compte corrent? "beee", i cotxe? "beee", et creus millor perquè et creus que ets fora del ramat?, la difèrencia és que jo en soc conscient, en canvi tu no saps que també formes part del ramat.
   Em vols donar lliçons d'ortografia?, sortisis no (sortissis), comenca no (comença).

   Elimina
  5. Ostia que ha passat que ara poses accents?.Així m'agrada,manyac,que es vegi que tens orgull i que ningú es pensi que ets un inculte.
   Tinc móbil,furgo de 70.000 pavos i el compte corrent prou sanejat.
   Lo millor de tot és que no he treballat en la meva puta vida,prefereixo que matats com tu es llevin cada dia d'hora i vagin a fitxar per que hi hagi diners per pagar-me tots els subsidis que cobro.
   És clar que formo part del ramat!,buscar-se les garrofes en plan salvatge costa i és més fàcil que em possin el plat a taula matats com tu.Matats que quan els hi diuen "no escalis" no escalen...jau aquí Coloma.
   Espero que la pluja no t'hagi putejat molt el teu miserable cap de setmana d'escalada dins el terme municipal assignat que ja se que de dilluns a divendres et tocarà aixecar el pais.
   Ànims xaval!!!.
   Repeteix amb mi: no escalar fora del terme municipal jajajaja...
   Demà aniré a escalar on em surti dels ous.
   A casacar-la matat!

   Elimina
  6. Això això ves a dormir que demà tens feina a treballar.

   Elimina
  7. Si,ja sabem que no saps escriure massa bé però els dibuixets els controles.
   Segueix dormint que t'espera una altre apasionant setmana:
   casa-curro-casa

   Elimina
  8. Me parece que aburres tio

   Elimina
  9. Anselmo MANIFIESTATE!!!!

   Elimina
  10. Ja deu dormir que demà ha de treballar
   beeee beeee beeee

   Elimina
 4. Ostia segon anòmin,quants anys sense escoltar l'expresió "quin lolo"...et puc preguntar si já es pot escalar? Es recent...es data d'aquest dissapte,veu trovar algun forestal?
  Gracies.
  Ramon.

  ResponElimina
  Respostes
  1. A dalt a l'esquerra de la ressenya hi diu 2.019
   Abans de preguntar llegiu!

   Elimina
 5. Tel.la amb els anónims!.
  Ramón la via la vàrem fer l'any passat.
  A dia d'avui diria que està permesa l'escalada en solitari dins el terme municipal on s'està empadronat.
  No es poden utilitzar vehicles a motor per desplaçar-se fins a les parets.Els federats aquesta darrera restricció no la tenen.
  Salut i esport!

  ResponElimina
 6. Sí portessin les piades al dia això no et passaria...

  Aquí estem esperant la piada de la màquina total. Quan serà l'any que ve?

  ResponElimina