dilluns, 10 de gener del 2022

El Pas Interior al Cingle del Folló.



La via campiona de la paret i per partida triple; és la via situada més a l'esquerra de la paret, la que te el grau més amable i la que m'ha fet escalar més tens degut a la roca. Un reputat escalador va afirmar que no hi ha mala roca sinó mals escaladors, doncs en aquesta via que a la ressenya hi posava " recomanable per iniciar-se a equipar " la nostre cordada s'ha reafirmat com a mediocre. Ens ha costat molt confiar amb la roca, hem cardat coses d'altabaix i de seguida hem quedat esgarrinxats. Quant que ens queda per aprendre!. Val a dir que el traçat és ben original i que realment l'oberturista ha sabut trobar el punt més feble d'una paret que fot quaranta anys que s'escala. 




Accés: Des del municipi de Tagamanent seguir les indicacions de  "Museu Etnològic", prenent una carretereta que ascendeix la muntanya en fort pendent, revolts i una tanca de fusta entrant dins del "parc Natural del Montseny". Quan la pista ja ha fet un revolt de paella fa una estona i ascendeix de cara a BCN, a mà dreta veurem una pista no asfaltada que baixa lleugerament a la dreta amb un poste on pot haver-hi un cartell de "prohibit circular excepte veïns". Seria el penúltim trencant uns 3km. abans d'una masia . Seguir el camí uns 400 mts. fins veure un lloc a ma esquerra on estacionar. 
Aproximació: Caminar per la mateixa pista uns trenta metres fins a veure un corriol que va en direcció al cingle i de seguida gira en baixada i direcció Vic. Seguint aquest camí arribem a un grau amb unes escales que ens permet baixar fins al Torrent de Pedralba. Creuem el torrent i amb l'ajuda d'una corda fixe assolim la base d'un sector esportiu. Seguim uns metres per la base de les vies fins a visualitzar a la nostre dreta unes fites que baixen. Les seguim i de seguida es bifurquen: a l'esquerra aniriem cap a la Masia del Folló i a la dreta acabem baixant de nou al torrent. Creuem el barranc i remuntem fins la base de la paret arribant al sector esportiu Folló Sud Dreta . Seguim per la base de la paret i arribem a la via que hi ha més al fons. Inici en una placa amb calcificacions amb una marcada escletxa a l'esquerra, un bloc llaçat i una sageta desdibuixada. Veure la primera fotografia.



Horaris: Aproximació 15', via 1 hora i retorn al vehicle 10'.
Grau obligat: Sobre ressenya IV+ , a nosaltres ens ha semblat V.
Material: Nosaltres hem fet anar un manat de vagues, deu cintes exprés, Alien groc ( 2 ), Camalot del 3 i del 4 així com algun tascó. Nosaltres que no som gaire feréstecs ni curtits haguéssim agraït un podall per la sortida així com un martell per cardar quatre blocs malparits daltabaix.
Orientació: Sud Oest, sol a partir de les 10.
Descens: Des del final de la via anar a la dreta a caçar una pista de desemboscar que mor a la pista a la que hem estacionat.



2 comentaris:

  1. Enhorabona Marc i companyia, el Mestre Kim Gil és molt Mestre !
    La Roca que es veu a la foto si que sembla una mica delicada sí!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que és un mestre! haurem de mirar de no fer campana a veure si així ens acabem sabent la lliçó!.
      Ara que les tardes comencen a allargar a veure si fem alguna sortida!
      Salut i pedra company!

      Elimina