dilluns, 23 de maig del 2022

Aresta Nord al Gegant Encantat.

 


Bonica aresta antibrucs amb una primera tirada fàcil de grimpada pelada de ferro i un potent segon llarg que l'escalarem amb la regla dels tres ferros: un al peu, un al mel.lic i l'altre al cap. En cap moment hem patit per la pedra, a la primera tirada és boníssima i a la segona sembla que el que havia d'anar avall ja ho ha fet. Entre que està a una de les parts més altes de Montserrat i que és un esperó les vistes i l'ambient són magnífics. Es tracta d'una escalada ràpida que a més es baixa amb un sol ràpel pel mateix lloc per on hem pujat i que està situada a uns cinc minuts del cim de Sant Jeroni, per tot això pot ser una bona opció per rematar una jornada d'escalada que acabi al cim de Sant Jeroni. Si no m'equivoco aquesta via és una variant de la Normal  que a la primera reunió marxa a l'esquerra en un llarg flanqueig. La via Normal fou oberta pel irrepetibles Pany i Ferrera que molt probablement no feren un sol forat en tota la via, potser per això hom ha decidit que totes les expansions de la primera tirada eren sobreres i calia retirar-les. Així doncs al primer llarg hi trobarem un reguitzell de restes d'expansions completament inutilitzades, si ens volem assegurar caldrà fer-ho pels nostres mitjans. La primera reunió la podem fer vinculant dues xinxetes i un bolt del segón llarg, la segona tirada es troba totalment equipada amb bolts.


Accés: Refugi de Santa Cecília, Millor no deixar coses al cotxe, tot i que ara està videovigilat.

Aproximació: des del Refugi agafem el camí de l'Arrel en direcció a Can Massana, a la dreta. Sobrepassat la Paret de Santa Cecilia creuarem la Canal de Sant Jeroni, per la qual hem de remuntar penosament fins la carena. Aquesta canal la podem reconèixer per la línia de llum que hi transita així com per un parell de cables i una passarel·la de fusta que permet salvar un antipàtic ressalt. Assolida la carena la seguirem a la dreta fins al Cim de Sant Jeroni. Una mica abans d'arribar-hi ja veurem el característic perfil del Gegant Encantat al vessant Sud. Hi ha un camí amb marques blaves força emboscat que passa pràcticament pel coll on comença la via. Taco d'espit del 10 ben visible.



Horaris: Aproximació 1 hora i mitja, via i rapelar-la 1 hora, retorn a Sta. Cecilia 1 hora i mitja. 

Material: Unes cinc cintes exprés, quatre vagues merleteres i un Alien groc. A un metre de l'Alien groc s'hi veia un altre forat per un friend petit/mitjà però el company va fort i no l'ha aprofitat.


Grau obligat: IV+/A1e.

Descens: Un sol ràpel de 50 metres per la mateixa via no fraccionable a no ser que montem una reunió de fortuna amb un cordino de 2 metres unint dos bolts de la segona tirada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada