dilluns, 2 de maig del 2022

Esperó de Salfores al Montsant.


Molt guapa via per gaudir dels gruyeres del Montsant. Oberta per baix en estil clàssic, cosida als trams difícis i pelada als llocs fàcils.Per arribar a la primera assegurança hi ha una bona galeta que nosaltres hem assegurat amb un petit pont de roca i un Tri Camp blau. Just al forat on hem possat aquest ferro s'intuia un forat de pitonatge ( uve petita ? ). A la segona tirada no anar per les xapes lluents de la dreta ( Via ???? ),xapar un clau molt petit,escalar un parell de metres de fissura i flanquejar a l'esquerra  fins quedar a la vertical d'un pi,d'aquí recte amunt ( 2 pitons que no es veuen ). La tercera reunió fer-la a la dreta de tot del relleig.



Accés: A la Morera de Montsant pendre la carretera cap a Escaladei. Uns pocs metres després del cartell de sortida del poble trobarem una pista asfaltada a ma dreta amb un cartell del parc i que agafarem. Seguirem aquesta pista i aparcarem al cap d'un quilometre aproximadament,just al costat del tercer cartell del parc.



Aproximació: Darrera de l'aparcament hi ha una pista que puja en direcció Nord fins a unes vinyes aparentment abandonades. A l'inici d'aquestes vinyes trobem un corriol amb una fita i que puja fins al P.R., el seguirem a l'esquerra passant a deu metres del peu de via.Primer parabolt molt alt i cúrrua d'expansions noves i velles més amunt.

Material: Unes 18 cintes exprés,una recuparable, un tricam blau per trincar el primer bolt, un joc de cordinos per ponts de roca i un altre de friends des del Camalot 0.5 al 2.



Grau obligat: 6a/A0.

Orientació: Sud.

Horaris: Aproximació 45',via 3 hores i baixada 50'.



Descens: Al final de la via anar per una feixa a l'esquerra i rapidamenta arribem al recomanable sector esportiu del Racó de Misa. En aquest sector una corda fixe i alguna desgrimpada ens conecten amb el P.R. pel que hem aproximat que seguint-lo a l'esquerra tornem a peu de via.

Ressenyes: De l'Arañita i d'en Ballart.Gràcies també a en Sergi Villar per les fotos!.




2 comentaris:

  1. La via del costat: "A la recerca del temps perdut". Totalment equipada. Finalitza a l'anomenat pi del Proust, dalt de la serra Major (6L). Oberta per Jordi Artigas i Núria Salvadó.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la informació!. Que en tens la ressenya? O informació: grau obligat i material bàsicament.

      Elimina