dilluns, 6 de juny del 2022

Via Integral Safari al Serrat de la Palomera.

 


Com molt bé la defineix en Joan Asín al seu blog es tracta d'una excursió-escalada on acabarem caminant més estona que no pas escalant. Es tracta d'un itinerari de ressalts hàbilment enllaçats i aprofitats a l'extrem, mercès a les travessies s'acaben escalant força metres malgrat els bonys siguin curts. A les primeres xapes de la via hi hem trobat un pas que ens ha semblat més de V+. Les reunions les hem fet totes en arbres i no hem enllaçat llargs. A la darrera tirada passem per sota del primer arbre i al segon arbre és a on hem de saltar a la placa de l'esquerra, a la topo només hi surt el primer arbre.




Accés: Aparcament habilitat entre el Bruc Residencial i la Vinya Nova.

Aproximació: Des d'aquest aparcament agafem el camí que porta a Can Jorba. Quan arribem a la masia  de Can Jorba seguim la pista cap a l'oest direcció el Castell. Al cap de pocs minuts de caminar aquesta pista desemboca ens uns olivars, a sobre d'aquests olivars comença el Torrent de la Coma del Pastor. Pugem pel Torrent de la Coma del Pastor fins a un punt molt concret. El lloc on caldrà deixar aquest torrent és quan trobem un gran pi doble i veiem per primer cop el Faraó. Sortim del torrent i anem cap a la dreta per un corriol poc fressat i a estones per zones rocoses. Arribem a les penyes i anem a l'esquerra. Parabolts del 8 visibles i petita picada de S a l'inici.




Grau obligat: V/V+.

Horaris: Aproximació 50',via 1 hora i mitja i descens 50'. Tenint en compte que dins l'horari de l'escalada s'hi inclou estona per fer les transferències que són caminant romandrem més estona caminant que escalant.



Orientació: Segons la ressenya és Nord Oest, nosaltres hem començat a escalar a quarts de quatre i hem estat al sol tota l'estona.

Material:  Vuit cintes exprés, nosaltres hem posat un Camalot de l'1 a l'inici de la segona tirada i a la meitat del darrer llarg. Si es va just de grau es pot provar sort amb algun friend més petitot.



Descens: En algun moment es rapelava el darrer llarg, jo no ho faria però en cas de fer-ho cal tenir en compte que el pi on fem la darrera role no te cap vaga. Nosaltres hem baixat al coll de darrera de l'agulla i hem començat a flanquejar en baixada ( rastres de pas ) i direcció Collbató fins que hem topat amb un ressalt rocós. Grimpem aquest ressalt en el sentit de la marxa que portem i arribem al camí que va a la Palomera marcat amb senyals vermelles. El seguim a la dreta de baixada fins a enllaçar amb la pista de Can Jorba per la que hem aproximat.

Ressenyes: Joanasín i el Visas, gràcies companys!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada