dilluns, 21 de novembre del 2022

Esperó A.E.G. al Folló.

 

Genuïna burilada setantera a la qual se l'hi ha fet una restauració a base de parabolts. Malgrat això alguna relíquia xaparem.A cada llarg hi trobarem un parell de sortides en lliure on caldrà parar atenció a la roca. Hem tirat uns blocs mida rentadora al tram de lliure de la primera tirada,ha quedat ruïnilla per cardar avall.Ambient aeri!.
 

 
Accés: Des del municipi de Tagamanent seguir les indicacions de  "Museu Etnològic", prenent una carretereta que ascendeix la muntanya en fort pendent, revolts i una tanca de fusta entrant dins del "parc Natural del Montseny". Quan la pista ja ha fet un revolt de paella fa una estona i ascendeix de cara a Barcelona, a mà dreta veurem una pista no asfaltada que baixa lleugerament a la dreta amb un pal metàl·lic on pot haver-hi un cartell de "prohibit circular excepte veïns". Seria el penúltim trencant uns 3km. abans d'una masia . Seguir el camí uns 400 metres fins veure un lloc a ma esquerra on estacionar. 
Aproximació: Per sort està ben fitada Caminar per la mateixa pista uns trenta metres fins a veure un corriol que va en direcció al cingle i de seguida gira en baixada i direcció Vic. Seguint aquest camí arribem a un grau amb unes escales que ens permet baixar fins al Torrent de Pedralba. Creuem el torrent i amb l'ajuda d'una corda fixe assolim la base d'un sector esportiu. Seguim uns metres per la base de les vies fins a visualitzar a la nostre dreta unes fites que baixen. Les seguim i de seguida es bifurquen: a l'esquerra aniríem cap a la Masia del Folló i a la dreta acabem baixant de nou al torrent. Creuem el barranc i remuntem fins la base de la paret arribant al sector esportiu Folló Sud Dreta .Superada la zona de la Via del Sostre tornarem a baixar cap al bosc i localitzarem una diagonal rocosa a esquerres que ens barra el pas ( II/III) per arribar al relleig on on hi ha la R0 de la via: parabolts, doble burí i nom escrit que pot estar esborrat.
Material: Un estrep sinó anem en lliure i 17 cintes exprés si ho volem xapar tot. Hi ha alguna expansió vella però no se si cal dur burilador per si petan o amb una antena ja faríem. 
Grau obligat: V/A1e.
Horaris: Aproximació 15', via 1'5 hores i retorn al vehicle 10'.
Orientació: Sud Oest, sol a partir de les 10.
Descens: Des del final de la via anar a la dreta a caçar una pista de desemboscar que mor a la pista a la que hem estacionat.
Ressenyes: Així com el material gràfic pertany al blog Lesaltresvies. Gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada