dimecres, 2 de març del 2016

Ressenyes del Sector Folló dreta.



En Joan Boter ha equipat aquest nou sector i em fa arribar les ressenyes perquè les difongui. Moltíssimes gràcies per la feinada, els que heu escalat en aquesta paret ja sabeu que és una roca on cal currar de valent perquè les vies quedin netes, a més a més en Joan s'ha currat una ferrada d'accés. Vaja que moltíssimes gràcies per la feinada.
L'accés per arribar al sector per dalt és el següent: Per la C-17, passada Sta Eulalia de Tagamanent, a mà dreta veurem una desviació que duu a TAGAMANENT. Per carrers senyalitzats ens hem de dirigir al "turó de Tagamanent i Museu Etnològic", prenent una pista transitable que ascendeix la muntanya d'esquena a BCN, està asfaltada en un tram, i segueix amb valla de fusta dins del "parc Natural del Montseny". Quan la pista ja ha fet un revolt de paella fa una estona i ascendeix de cara a BCN, a mà dreta veurem una pista que baixa lleugerament a la dreta amb un cartell de prohibit circular excepte veïns, el penúltim abans d'una casa. Seguir el camí uns 300 mts fins veure un lloc a MA DRETA, on aparcar. L'aproximació consisteix en seguir una traça que ens acosta al cingle, un cop al cingle cal busca l'entrada a la ferrada ( cable+graó al terra ). Aquest punt no és fàcil de trobar, està just a l'esquerra del final de la Via de la Bavaresa A la ferrada és recomanable dur l'arnés i trincar-se així com esperar-se a que el col·lega hagi baixat per no tirar cap perdra o sorra.L'Orientació del sector és Sud Oest, jo diria que te sol a partir de la una i fins la posta de sol.
Les vies estan equipades amb bolts, són de placa vertical o lleugerament desplomades. Alguns díedres,fissures i sostres donen varietat a l'assumpte. La roca molt sanejada i arreglada, tot i així hi ha trams en que poden baixar coses i millor dur el casc.

13 comentaris:

  1. Lo que no me queda claro es la descripción del acceso. Por un lado parece indicar que has de pasar la curva que da acceso al Folló Sur (Clásico); pero si las vías quedan a la izquierda de la Bavaresa hay que aparcar antes.

    ResponElimina
  2. Hola Fernando!
    M'he explicat malament,perdó.
    Mirant a la paret les vies queden just a la dreta de la Bavaresa,peró com que aproximes per dalt en el sentit de la marxa llavors et queden a l'esquerra en el sentit de la marxa.
    Al sector clàssic és on hi ha les vies d'en PepVila i les teves?,si és així jo hi he anat sempre per baix i he aparcat diferent.
    Si vols enviam un mail i et passo el meu número que serà més fàcil d'aclarir-ho.
    marcbusquetspou@hotmail.com
    Salut!.

    ResponElimina
  3. Overload y familia y Cova del Duc están el la cara Sur o sector Clásico pues hay bastantes vías de chacharreo y tal.
    El Free es donde están las de deportiva abiertas por Per Vila, y algún añadido por mi, y se aproxima por la masía de El Folló.

    Habrá que hacerle una visita.

    ResponElimina
  4. Ok!,aquestes doncs estan al Folló Sud o Clàssic.
    Salut i sectors nous!

    ResponElimina
  5. eo mil gracies per l'info,molt amables de publicar tot.salut i tapia
    sergi
    Alella

    ResponElimina
  6. Per aixó està el blog,Sergi.A disfrutar-les!!!.
    Per cert,avui hem recuperat un material a l'aparcament si el seu propietari ho llegeix ja dirà!!!.

    ResponElimina
  7. Bon dia.
    Hay movida con este sectorcito por:
    - La ferrrata de acceso se ha abierto por dodne discurría un vía de clásica, Curset, equipada por P. Vila.
    - Según una normativa del Parc natural, desde el 2008 está prohibida la apertura de vías de escalada empleando material fijo, sólo se permite con removibles.
    - También se puede acceder a través de la canal acuática de la derecha. Eso ha originado que se realicen actividades en plan: descenso acuático y salida por la ferrata.
    Entre los enfadados porque les han pisado sus vías y la preocupación de los forestales por el aumento de gente en la zona hay un poco de incertidumbre sobre el que pasará.

    Salu2

    ResponElimina
  8. Bon dia Fernando!!!.
    Caram quins embolics!,esperem que al final tot quedi en un foc d'ençenalls.
    Salut i vies!!!.

    ResponElimina
  9. S'ha equipat una via més al sector. L'ha equipat en Miquel Puigdomenech, és l'única del sector que está amb químics, te el mateix iniçi que la 3 i després va a l'esquerra. Crec que està per encadenar i que de grau corre pel 8a.

    ResponElimina
  10. avui hem fet l'aproximacio desde la font de la coveta i son 20 30 minuts,algun tram ben tieso!!! salutacions!!!,per cert sabeu que tal via "ja et dire"????a la dreta de l'overload
    sergi.Alella

    ResponElimina
  11. Hola Sergi!. On és la font de la coveta?és pel cantó del mas?D'aquesta via que parles no en se res,és una via llarga?.Si la vas a fer ja diras que tal que tinc ganes d'anar fent les vies del Folló.
    Salut i Follons!!!!!

    ResponElimina
  12. ei ,disculpa la tardança .estat fora uns dies.podem parlar per mail ,escriu-me a sergitoevita@hotmail.com
    salutacions!!

    ResponElimina