divendres, 4 de març de 2016

Via Nadal al Devessó de Malanyeu.

Bona via de placa, llàstima de l'inevitable jardí. Les dues primeres tirades són un festival deponts de roca, ténen una roca excel.lent i són un elogi de la continuitat, ténen la dificultatmolt ben repartida.

-Orientació: Sud, vàrem tenir sol fins cap allà les cinc.
Accés: Poble de Malnyeu,aparcament a l'entrada del poble.A sobre de l'església i el camp de futbol.
Aproximació: Del poble seguim el PR passant per darrera de l'església. Un cop hem sortit del poble arribem a una cruïlla de pistes.El PR baixa cap a una casa, nosaltres hem d'agafar la pista de dalt que ens portarà a uns camps enfeixats. Pujem una miqueta i travessem els camps cap a l'esquerra per una traça amb alguna fita. Seguim una estoneta cap a l'est,amb la paret a l'esquerra. Baixem al rec,el creuem i pugem a la paret. Amb la fotografia que penjo podrem ubicar la via des de l'aproximació. Nosaltres hi hem trobat el nom escrit amb rotulador ( suposo que s'esborrarà ). Diria que hi ha una via entre la Nadal i El recipiente del Diablo que també te ponts de roca.Material: Nosaltres anavem preparats amb tota l'artilleria.Al final només hem possat l'Alien gris a la primera tirada passada la sabina llaçada en un evident forat amb marques de pitonatge. També hem fet servir la mateixa peça per reforçar la R3 que és de dos burins i que segurament ens la podem saltar.
Grau obligat: El V+ és de continuïtat a la primera tirada. La tirada te molts ponts de roca i podem afegir alguna peça, però no se si tantes com per trampejar el llarg.
Descens: Nosaltres hem rapelat per la via de l'esquerra com indica la ressenya.

2 comentaris:

 1. http://toposberga.blogspot.com.es/search/label/Malanyeu
  La via de l'esquerra és la Maria de ca l'Anglada. Molt homogènia en V-V+ i molt equipada amb ponts de roca. Celebro que us hagi agradat la Nadal, va ser la primera via de Malanyeu.Durant molts anys va ser una via de IV+-V amb passos aïllats de V* (entrar a R1 i placa d'abans R2.Una altre manera de baixar és a peu. Ràpid, còmode i bonic. Cal crestejar cap a la dreta fins una casa (La Solaneta) seguir entre uns prats i l'estimbat i anar a passar per sota uns desploms Cingle de la Pona),travessar el rec i baixar per la pista(menys de mitja hora fins al cotxe).Els noms amb rotulador s'esborren amb el sol amb un any.

  ResponElimina
 2. Amadeu gràcies per la informació.
  Sempre recomanes la baixada a peu,a veure si el proper cop ho fem que ha de ser molt maco.
  Ja em miraré la via que heu obert aviam si no s'ens en va massa del pressupost i podrm fer-la.De totes maneres només hem fet 3 vies a Malanyeu i ens queda feina a fer a punta pala.
  Salut i plaques de forats!!!!

  ResponElimina