dilluns, 26 d’agost del 2024

Bon vent i Barca Nova a l'Agulla del Contrafort.


Una via curta i ràpida que serveix de preludi altres escalades de la zona com ara la Tobilets o la Marinada. Recorregut lògic i sobretot variat tant en qualitat de roca com en estils d'escalada. Hi trobarem fissura-xemeneia, díedre, placa , bombo i aresta; de la mateixa manera hi alternarem trams de bona roca amb d'altres de qualitat més dubtosa. Res massa dramàtic ja que és tracta d'una via bastant repetida.


Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€ (2€ si estàs federat).
Aproximació: Des de Can Masana ens dirigim cap al Coll de Guirló i prenem el desviament cap al refugi. Seguim pel corriol cap al coll de la Portella fins que quedem a l’alçada de l’Agulla del Contrafort veurem una torrentera que hi puja directe, la seguim i en un parell de minuts ens plantem al peu de via. 
Material: Joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 3 i algún tascó,opcionalment estreps si no fem 6a. Un parell de cordinos per abandonar al ràpel: un de curt i prim per un ull de pitó així com un de més llarg per vincular els dos claus de la instal·lació.
Horaris: Aproximació 25 minuts, per fer la via una hora i mitja. Del cim al cotxe crec que una mica menys d'una hora.
Grau obligat: V+/A1e.
Orientació: Primer Sud i després Oest.
Descens: Ràpel de 20 metres per la dreta, hi ha qui preferiria baixar d'una bona instal·lació enlloc dels dos pitons de mal reforçar que hi trobarem.
Ressenyes: De la malaguanyada web d'Escalatroncs. Moltes gràcies i esperem que torni aviat!.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada