dijous, 15 d’agost del 2024

Princesetes del bosc al Serrat de la Foradada.


Ens ha semblat que te trams interessants malgrat que curts i intercalats de rostolls més llargs que la part rocosa. Els dos Ae's es poden fer en lliure de 6b i 6a. Una altre cosa que em cridava l'atenció era observar d'aprop el puntet de llum que veiem brillar de la carretera.



Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€ (2€ si estàs federat).
Aproximació: Des de Can Massana agafem el GR-172 en direcció al Monestir,una trentena de metres abans d'arribar a sota de La Cadireta trobem un corriol que puja a ma dreta i que ens deixarà a la cova de La Foradada.Ben bé abans d'arribar a la mateixa Foradada cal seguir unes traçes a ma dreta,trenquem a l'esquerra i fem algunes grimpades en direcció a la carena.Quan la cosa es complica es moment de fer R0 en un bon relleix,a l'alçada del característic reflector:



Material: Nosaltres només hem fet anar una desena mal contada de cintes exprés. Si fem en artificial els dos Ae's pot anar bé un pedal,recanvis pels ràples.
Horaris: Aproximació 25',hem esmerçat tres hores en fer la via i els ràpels. De retorn a Can Massana hem trigat uns 20'
Orientació: Nord oest, ombra fins cap a quarts de dues.

Descens: Dos ràpels d'uns 50,fraccionables. El primer del cim a un bon relleix que hi ha sota de la R3 ( bolt amb anella+2/3 espits ) i el segón d'aquí ( alzines amb vagues i maillón ) fins al terra.
Ressenya: Rocjumper,gràcies!

3 comentaris:

  1. El que es veia pujant de Manresa a Can Masana al costat de la Foradada. És l'andromina que es veu més amunt.

    ResponElimina
  2. Ah! Ara ho he vist!! Són per mesurar desplaçaments de la roca. Suposo que de la cadireta

    ResponElimina