dimecres, 30 de novembre del 2011

Xavi Teixidó a Rúbies.





-Cordada: Albert Macau, Jordi Nonell i Busquets.
-Material: Semàfor d'Aliens i joc de Camalots fins al 3 ( 4 opcional ). Nosaltres hem fet l'última tirada per la versió light, m'imagino que si es surt pel dret calen peçes més grans.
-Accés: Si no disposem de vehicle tot terreny haurem d'aparcar al poble de Rúbies. En cas de tenir un vehicle 4x4 uns cent metres abans d'arribar a Rúbies trenquem per una pista a l'esquerra i la seguim fins al final. Jo no em ficaria a la pista amb res que no sigui un 4x4 , una furgo no crec que arribés al final.



-Aproximació: Davant nostre ja es veu la via i sobretot l'Esperó Therion. Es tracta d'anar a buscar la Canal de la Lloba, que és una gran canal a la dreta de l'esmentat esperó. Sortim de l'aparcament en direcció a la paret i de seguida començem a pujar per una petita tartera a la dreta. Seguim mig planejat mig pujant en direcció a la paret. Arribem a la base de la paret que delimita la Canal de la Lloba per la dreta i acabem d'entrar a la canal, mirem de mantenir-nos a la seva dreta i quan estem a l'alçada de la feixa que hi a la seva esquerra deixem la canal per entrar a la feixa. Seguir-la una estona i grimpar fins a una coveta on comença la via ( ponts de roca visibles ). Hi havia fites i n'hem fet més.
-Via: A tots tres ens ha semblat una bona ruta. Bons trams de díedre, xorreres i ponts de roca a dojo. D'altra banda com sempre per aquestes contrades, alguna feixa i algún tram herbós de rigor, peró que pel meu gust no desmereixen a la resta. La tercera reunió es fa en una sabina molt precària, millor utilitzar el primer pont de roca del quart llarg i un altre que queda en una xorrera a la dreta d'aquest ( s'ha d'encintar ). Hem enllaçat la sisena i la setena tirada,peró moguent la reunió cinc al final de la feixa.




-Descèns: Des d'on acabem i amb una magnífica vista sobre Roca Regina, pujem cap a la dreta. Després baixem a un coll molt caracterísitic on comença la Canal de la Lloba ( fa com un passadís de pedra ). Baixem per la canal, a la part final abans d'ajuntar-se amb el tram que hem pujat hi ha un ràpel ( 25 m.,arriba amb una 50 ).

4 comentaris:

  1. Ei, aquí hi falta alguna foto, no? En Jordi en té alguna de ben parida. Ja li dic que et passi l'àlbum. Per cert, és Jordi Nonell.

    ResponElimina
  2. Bones Albert!. Et volia enviar un mail donan-te les gràcies per enviar-me les fotos i per fer-ho tant ràpid. Bé el mail ja no cal perquè te les dono ara: merci per les fotos!. Si en Jordi m'en passa més les penjo. No havia penjat les teves perque faig les piades per pasos i em faltava penjar les fotos i la topo.
    Miraré de trucar-te per parlar d'aquests dies del pont a veure que fem. Ah! ja he canviat el cognom d'en Jordi.

    Fins aviat!!!

    ResponElimina
  3. bona via.. a mi també em va agradar, trobo que la piada s'ajusta a lo que t'hi trobes.... la topo on la vas trobar?, a mi me la va directament lo marmo.... de quin blog la vas treure?, au ja diràs

    ResponElimina
  4. Bones Roger!. La via guapa i el lloc encara més. La ressenya la vàrem treure de lanochedelloro.com

    Ens veiem pel Montsec!!!

    ResponElimina