dilluns, 30 de gener del 2012

Akhenaton a Àger.



-Cordada: Kiko i Busquets.
-Ressenya: La que surt a Montsec Oeste d'en Luichy.
-Material: La via està pràcticament equipada ( bolts del 8, claus, ponts de roca i burins ). Malgrat aixó hem possat alguna peça de tant en tant: Camalots 0.75, 1 i 3 i Aliens vermell i blau ( totalment opcional, es pot possar una altre peça, peró el col.lega el volia estrenar ). L'estrep pot resultar útil i també alguna plaqueta recuperable perquè hi ha algún burí on la han deixada i potser algú se l'emporta.


-Aproximació: La via està a la Paret de Sta. Lis. Aquesta tàpia es troba abans de les clàssiques d'Àger, abans fins i tot que la Nue recupera. Mola portar una foto de la via, ja que es veu perfectament des de la pista. Nosaltres hem aparcat a l'eixamplament més gran que fa tota la pista. Hem reculat uns metres per la pista i hem pujat rectes ( més o menys ) cap a peu de via. Hem trobat el nom i una sageta picada a l'inici,nosaltres ho hem repicat i a més hem fet una fita. Si teniu bona vista potser veureu el segon clau i fins i tot algún parabolt. No confondre amb una linia d'expansions daurades que hi ha més a l'esquerra ( espits ? ), algú en sab res?.


-Via: La tirada estrella és amb diferència la darrera, molt bona ( potser no la millor d'Àger, com es comenta en algunes piades peró guapa ). La resta no és res de l'altre mon peró te trams bonics, també trams un xic rostollossos i una tirada directament rostollosa. La roca excel.lent en el darrer llarg i a la resta una miqueta de tot. La via és prou variada, de dificultat obligada deu rondar el 6a.
- Descèns: Malgrat que la via es troba equipada per rapelar no se si és gaire bona idea fer-ho degut a les feixes que travessa. Nosaltres hem baixat caminant, hem carenat cap a la dreta per seguir el camí de baixada a la pista que fem servir quan baixem de les clàssiques ( Redrum, Fanal...). La baixada bona crec que és entre no se quina antena i no se quina altre agafar una canal i baixar-hi.

2 comentaris:

  1. Ei, no has tardat gens a anar-hi!!!
    Pel que dius, sembla que val la pena anar-hi si ja n'has fet unes quantes per la zona. Hi haurem d'anar a treure el cap...

    ResponElimina
  2. Ei Albert!. A la paret de Sta. Lis que jo sàpiga hi ha l'Akhenaton,la Repicatruges ( Rumbateam ) i una linea de xapes a l'esquerra de l'Akhenaton (si tens/pots aconseguir info. ). I jo només he fet aquesta,l'altre que he fet està més a la dreta,sota les antenes: Nue recupera.

    L'Akhenaton no és pas una via cinc estrelles...És el que he possat a la piada: una miqueta de tot i una última tirada força bona.
    Ja he vist la ressenya de la Comix...guai!Espero que et recuperis del peu!,fins aviat!

    ResponElimina