diumenge, 20 de gener del 2013

La Formiguera: Formigonera Digital i Los Ilegales.



-Cordada: Albert Macau i Busquets.
-Aproximació: Aparquem a darrera del Restaurant Els Isards. Creuem la riera, ens enfilem al talús de la via del tren i la travessem. De seguida ens situem a la vertical de les vies i accedim a la paret per rastres de traça. La  F.D. te parabolts nous visibles en un clar i llarg flanqueig a dretes a sobre d'una bauma. Los Ilegales queda més a la dreta. Parabolts visibles en una placa que condueix a una mena de díedre, entre les dues vies hi ha la via Formiga Atómica ( pitó i expansió visibles ).


-La Formigonera Digital: La darrera tirada és guapa ( 30 metres ) peró les dues primeres ( 60 metres ) no ens han agradat degut a la pèssima qualitat de la roca. Suposo que no estem acostumats a escalar aquest tipus de roca i potser ens ha semblat més precari del que en realitat és, a més acabava de ploure i la paret no estava del tot seca. En general aquestes dues primeres tirades estan molt equipades amb parabolts i algún clau. De totes maneres en alguns trams d'aquestes dues primeres tirades cal escalar per trincar les xapes i confiar en la roca, aixó si la via mai és exposada doncs sempre tenim una assegurança prou propera com perquè la volada sigui curta. Dificultat obligada un 6a+ tirant a 6a. De material nosaltres hem utilitzat 12 cintes exprés. l'estrep pot resultat útil si no es domina el 6b en aquest tipus de roca





 
-Los Ilegales: Aquí la roca ja és bona, tot i que en algún punt molt concret caldrà vigilar d'on ens agafem. Les dues tirades que conformen la via ens han semblat prou bones, llàstima de la vegetació en alguns punts. No és que hi hagi grans sabines que impedeixin el pas peró hi ha algunes herbes que emprenyen. Hem fet servir un tascó ( B.D. nº 8 ) per trampejar el pas difícil del primer llarg. La primera reunió te un parabolt i dos burins. La dificultat obligada la marca la segona tirada i podria ser ben bé 6a+.





.
-Descens: Nosaltres hem rapelat la F.D.. A tenir en compte si ens decantem per aquesta opció que tant sols la R2 es troba equipada per rapelar. Al cim hem hagut de deixar una baga i un malló. R3-R2 ( 30 ) i R2-terra ( 50 ). De Los Ilegales hem baixat caminant ( tampoc està equipada per rapelar ), descendim pel vessant oposat amb tendència a la dreta fins a trobar una traça que ens retorna a la via del tren.





11 comentaris:

  1. Que no em senti el Paepe (aperturista) No sé qui us devia enganyar la part de baix es desfà.
    Enhorabona per l'activitat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, si Mingo...la part de baix de la Formigonera te mala roca i no se pas si algun dia quedarà sanejada. Ara el darrer llarg és maco i amb la roca bona.
      Ah!, no ens va pas enganyar ningú!!!, en sabem molt nosaltres de triar les vies,jajaja...

      Salut i metres!!!!

      Elimina
    2. Sí... Jo em pensava que el meu emocionant seria la sessió matinal de Kangoo cuneting extrem on the snow. Però ens vam treure aquesta via de la màniga i encara vam arrodonir el dia.
      No crec que arribi mai a ser una clàssica...

      Elimina
    3. Lo de la pista de Canelles amb la neu va ser molt gran...sort del copilot!. El tour del dissabte pel Montsec també força memorable, vaia malalts!!!!
      A preparar la próxima!!!!!

      Elimina
  2. Sort que encara queden escaladors... escaladors.
    Heu fet una via que poca gent te al curriculum.
    No feu cas de les maries que necesiten les vies asfaltades.
    Y tu mingo tambe la faras,pels meus co...
    Hara toca lo GALL PELAT
    AU BESITOS
    LO PAEPEGALL

    ResponElimina
  3. No vàrem quedar som Ascaladors????
    No aneu comentant que Lo Gall Pelat te mala roca que jo la vull fer i els col.legues no hi voldran anar i encara m'hi haureu d'acompanyar vosaltres.

    Salut!!!

    ResponElimina
  4. El problema principal no es pas la mala roca...sino kuan no hi ha parabolts, i a las pruebas me remito, en podria donar un munt d'exemples, pero aki teniu el mes recent Lo Gall Pelat...per cert la via que tu dius ke no sas kina es, es tracta de La Formiga atomica, unaltra ke tal...a veure si us animeu a fer les vies sense parabolts home, ke son les ke tenen aventura...

    ResponElimina
  5. Nosaltres som uns mastegaxapes peró ens volem anar desintoxicant; ens pots fer alguna recomanació per la zona?algo així assequible per anar entrant en matèria.
    Puc penjar les teves ressenyes al bloc?
    Ah! i ja corretgiré lo de la Formiga Atómica, merci!!!

    ResponElimina
  6. Epa segur que no es tan greu com dius,jajaja, de vies d'akestes n'hi ha moltes, si em pases el teu email ja et paso unes quantes topos(cap problema per penjarles al teu blog)sense nar gaire lluny a la mateixa Formiguera, tens la Zenit, bona via i gens fàcil, llastima que els ultims anys gairebe no s'ha fet i deu d'estar una mica bruta...una repasada no li aniriamalament, jejeje. Pos res aveure si ens trobem per akestes parets! Ah el meu email es jordimarmo@hotmail.com salut!

    ResponElimina
  7. Jordi et dono tota la rao, fa no gaire la vam fer i apart de que els cordinos s'han aprimat sembla un jardi de plantes aromatiques .L'ultim llarg deunido
    AU BESITOS
    LO PELAGALL

    ResponElimina
  8. Pos si...les vies de la Formiguera que no es fan gaire al ser una paret no del tot vertical, de seguida es tornen a omplir de herbetes, i es llastima perke akest pany central de la paret es de lo mes bonic i estetic d'escalar!!!

    ResponElimina