diumenge, 27 de gener del 2013

La Llesca a l'Amanita.



-Cordada: Manel i Busquets.
-Aproximació: Un cop hem pujat a la via del tren anem a l'esquerra i creuem la malla metàlica. Prenem una traça força fressada i amb alguna fita que ens durà a peu de paret. L'inici de la via es troba uns deu metres a la dreta de l'Amanita. Hi trobarem una picada amb les inicials dels aperturistes ( T.J. ) i veurem també el primer clau de la via.
-Ressenya:



-Orientació: Sud fins a R3 i després Sud Est.
-Material: Nosaltres hem utilitzat un joc de tascons i un joc de friends complert de l'Alien verd al Camalot del 3. Pot resultar útil un clau, potser un universal o un pla curt, per protegir el tram d'arribada a R4. Hi ha algún clau que es belluga i porteu martell podrieu repicar-lo, concretament el primer de la tercera tirada, el segon de la tercera tirada i l'últim de la quarta tirada.



-Via: Està clar que aquesta no és una via on gaudir del gest, de la bona roca i amb un gran ambient. Tampoc és que sigui una via ramposa, herbosa, lletja i amb mala roca. Suposo que és la típica escalada d'aventurilla, amb trams de tot, on més que res gaudim buscant el camí a seguir.Al segon llarg hem flanquejat a l'esquerra i ens hem fotut al díedre de l'Amanita Mosacata, si voleu seguir la via tingueu en compte al tercer clau d'agafar el díedre de la dreta ( es veu un pèl herbós i dret peró s'hi veuen pitons ) . A la tercera tirada no hem vist el segon clau que marca el croquis i el cinquè costa de veure, la tercera reunió es fa en quatre burins.



 El tram exposat del quart llarg ho és per al segón de corda en sortir del darrer clau i anar cap a la reunió, probablement podríem eliminar aquesta exposició amb un pitó. Precisament hi ha un forat on sembla que s'havia clavat just acabat aquest pas, segurament hi entraria un pla o un universal curt.A la cinquena reunió hi ha dos espits peró un d'ells queda molt baix, podem reforçar l'espit que queda cómode amb un pont de roca que hi ha a sobre o amb un Camalot del 4.No hem trobat l'arbre amb el pot de registre, hem fet la darrera reunió en un arbre amb una istal.alció de ràpel, no se si és la darrera reunió de l'Amanita Moscata.  La via es pot abandonar en qualsevol punt, òbviament les reunions no estan equipades amb per rapelar.Obligat 6a, a no ser que el 6a+ obligat es trobi en el tram de la segona tirada que ens hem saltat.



-Descens: La ressenya indica que es pot baixar caminant, a nosaltres ens ha semblat que per fer-ho primer calia grimpar uns seixanta metres a la dreta. Nosaltres hem baixat rapelant per l'Amanita Mosacata: de la darrera reunió ( hem reforçat amb un cordino l'instal.lació )  rapelem fins a una feixa i anem a l'esquerra ( mirant a la paret )  a buscar dos parabolts amb anella. D'aquí un de 50 ( saltar-se una reunió ) i d'aquest 60 a la feixa. Un cop a la feixa seguim una traça que passa per sota la Eva Baeza i ens retorna a la via del tren.

6 comentaris:

  1. Iep, felicitats per la repetició...veig que ha sigut una bona aventurilla i una mica perdedora! Crec recordar que els pitons casolans eren de les primeres fornades que feiem..ara ja estan molt més millorats! si el diedre que heu esquivat es força atlètic ( pero força clavat amb ferros i intraven tb àliens) Si la ultima reunió era el ràpel d'un mosquetó molt gran tret de la reixa del tren?? (un arbre anterior hi havia el pot). jo ja la vaig repetir però no descarto tornar.hi algun dia i posar-la una mica més al dia.
    Salut i bones aventures.
    B.Jover

    ResponElimina
  2. Bones, felicitats a vosaltres per l'apertura...jo vaig passar-m'ho molt bé repetint-la!!!
    1. Els pitons semblen sòlids, ja hem fet alguna via vostre més moderna i hem pogut apreciar els avenços tècnics. Si m'en vols vendre alguns encara farem negocis,jajaja....
    2. L'última reunió més que un mosquetó era una U d'aquestes que s'utilitzen en nàutica i industria, m'imagino que parlem del mateix. El pot ja el vàrem buscar a l'alzina de sota però no el vàrem veure, pot ser que hagi baixat?estava lligat?.
    3. El tema del tram exposat de la quarta tirada...vàreu clavar entre el darrer clau que marca la ressenya i la reunió?. Es veu un forat amb rastres de pitonatge o d'intent de pitonatje...
    4. La reunió 3 que està amb burins, us els vàreu trobar allà o els vàreu posar vosaltres?.
    5.Com és que no vàreu tirar recte a R3?no vaig entendre massa el flanqueig.

    Salut i aneu obrint vies com aquesta que molen molt!!!!

    ResponElimina
  3. 1. Ufff a l'ultima fornada em varem fer uns 150! mola pero tene curro.. si tens que contar les hores no valdria la pena, però a nosaltres ens molen més!! el ferro és dolç i generalment s'enmotllen i entren a caldo (Ideals per obertures) Tinc pendent fer una entrada amb fotos i videos del procés (sera una ennada).

    2. jajaja si! el mateix.. el varem treure el pujar a la reixa del tren que pases pel costat! si el pot era a l'alzina de sota i estava lligat! altres cordades si el varen trobar! nose...potser ha caigut o també algun enpresentable, se també que alguna cordada despistada fent la delincuentes a parat per allà..

    3.Si, recordo que l'ultim pitó tampoc estava a caldo i convé escanyar-l'ho? i el que dius segur que són intents (varem comentar de posar un spit però poder era complicat per el lloc o el de segon nose..
    4. El tema de la reunió, ja i era! ens varem quedar de pedra, doncs parlant amb l'Armand resulta d'una via que no se sap ben be per on va n'hi tampoc té ressenya, d'una cordada francesa de fa molts anys que segurament va entrar per la feixa d'on ara baixem..tampoc sabem si estava acabada n'hi res (aquestos francesos del 70's)

    5. doncs no haviem fet l'amanita i sabiem que no nava gaire lluny, principalment era per evitar trobar.la i trencar la linea!

    M'hen alegro que disfruteu fent vies com aquesta, recordo una obertura dura, 2 atacs i l'ultim en vivac! era hivern i havia neu pel cim, anavem tant carregats que varem sortir per dalt (1 llarg mes de 4rt amb 1 pitó)perque no sabiem si podiem fer els ràpels (Tampoc havia les reunions de la delincuentes) varem pillar com cabrons amb uns petates de por!! del cim al cotxe varem estar casi 6 hores!!jaja això si duiem jalo i cerveces...
    Al repetir.la es quan varem instal.lar el rapel i de seguida et trobes les noves reunions de delincuentes fins la gran repisa, uns metres més hi ha una petita canal que et deixa al peu de paret.

    Salut i bones escalades.

    ResponElimina
  4. Esperarem aquest video dels pitons!!!!, el pot és una llàstima que no el trobessim, a mi és una cosa que em fot molta gràcia. Quan arribes a la reunió aquesta misteriosa dels burils crec que si tires rectes amunt encara hi ha molt d'espai com per trepitjar l'Amanita, aixó semblava baixant...
    Respecte al tram exposat de la quarta tirada, el punt on hi havia aquest intent de pitonatje estaves a peu pla, de fet m'hi vaig estar molta estona mirant i remirant per possar un Alien al col.lega, que va quedar regular...
    Quines aventurilles per obrir la via!, n'esperem més per poder anar repetint!!!!.
    Apa, Salut i més obertures!!!!!
    Ah! de les que teniu per la zona d'Àger quines em recomanes més ?

    ResponElimina
  5. a veure quan ho monto...d'ager?
    Tall en sec: aventura aventura oberta en el dia i poc equipada, hi ha una repetició dels caracoles i potser l'única!
    Directa del pagès: i tinc molt bon record! canyera i variada!d'aventura també amb reunions ben equipades
    i l'última la repicatruges amb algunesw repeticions ja! te 3 llargs molt interesants però mes relaxada i disfrutona!

    si vols pot ves a la repicatruges...

    Salut i a cuidar-se.

    ResponElimina
  6. La Tall en Sec crec que l'han repetida uns francesos ( potser en Ravier ? ), aixó em va semblar llegir al llibre de piades d'Àger.Vaig veure'n trossos quan feia la veïna Via del Silenci i fotia bona pinta. Bé les tres me les pintes recomanables,doncs haurem de mirar de fer les 3!!!.
    Merci per la informació!.
    Salut i metres!!!!

    ResponElimina