dijous, 7 de febrer del 2013

Poseidon a Roca Maura.



-Cordada: Manel i Busquets.
-Ressenya:



-Material: Nosaltres hem posat un Alien groc a la sortida de R1 i un Camalot del 2 a la sortida de R2.
-Aproximació: Amb una la foto de la paret que surt al blog d'en Josep i la Laura ens plantem a sota de la paret i busquem rastres de traça que ens portin a peu de via ( parabolts visibles ), la primera xapa és platejada. i més amunt a la dreta viem un pi podat.



-Via: Bonica ruta, molt ben trobada de manera que va cercant sempre el pany més guapo per pujar. Força variada, amb abundància de trams de placa i alguns díedres. L'equipament ( parabolts inox i bons pitons ) molt correcte, ni massa ni massa poc i a més la roca ofereix força possibilitats de rematar-ho. Hi ha una falsa R2 que no cal muntar, suposo que és una istal.lació per poder rapelar. A més els aperturistes han fotut una sanejada de blocs, netejada de sorra i podada d'arbres brutal.
Veient com  han deixat la via en Pep i en Zoilo no em queda més que felicitar-los i animar-vos a comprar la ressenya a l'oficina de turisme de l'Estartit  . Total són dos euros que després ens els gastem al bar i els dels bars no equipen res!!!!!.
La més clàssica, repetida i equipada de la paret.




Com que l'activitat global és ràpida, podem combinar-la amb qualsevol altre de la zona: Via del Manyo, la As de Martes, la Caralps-Royo, Joanet el Cosinet , la Punxadits, la Directa Gresca, la Patafísica o la Tio Juan.
-Descens: Tot i que la via està equipada per rapelar la baixada a peu és ràpida. Seguim al pista que hi ha al cim fins a un coll on localitzem un corriol a l'esquerra que baixa a la urbanització. De baixada per aquest camí passem pel sector esportiu de Roca Maura.

Repetida el Desembre de 2.014, al primer llarg podria ser que faltés un clau,hem passat bé però pot ser útil  alguna peça petita.





8 comentaris:

  1. Bona busi! A veure si quan torno per terres gironines m'hi deixo caure ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei Pere! aquesta a nosaltres ens va agradar molt, de bon combinar amb la seva veïna Gresca ( em sembla que ja l'has fet ) o amb l'esportiva de Roca Maura.
      Salut i metres!!!!!

      Elimina
    2. Doncs a Roca Maura només hi he fet esportiva. La Gresca tampoc l'he fet! A veure si pujo un finde a tatxar-les...

      Elimina
  2. El sector de Rocamaura molt xulo també. Si pujes algún finde digues algo que potser m'apunto!!!!

    ResponElimina
  3. Caldrà anar a conèixer aquest lloc i col·laborar en comprar la ressenya!

    ResponElimina
  4. Si veniu segur que us agrada!, no és una paret molt llarga peró fent les dues vies ja queda un dia més que complert. Si no una bona opció és combinar-ho amb sectors d'esportiva propers força recomanables. Si us puc ajudar amb alguna informació ja direu!.
    Salut i bones escalades!!!!

    ResponElimina
  5. Ja veiem que tambe heu gaudit d'aquesta nova via...
    Sobre el que comentes de la Directa Gresca, diferim una mica... la vam trobar molt bruta, itinerari poc encertat i fins i tot ens va semblar perillosa, per exemple a l'iniciar el segon llarg sobre la R penjada hi ha un factor 2 on rebrien fort aquells espits a mig entrar tot rovellats que fan mooolt poca gracia.
    Pero per gustos els colors!

    salut i alegria!

    ResponElimina
  6. Ei Josep i Laura! si que vàrem gaudir de la via, molt xula. Havia vist al f.b. l'apertura i la vostre piada ens va fer decidir.
    Amb aixó de la Gresca com molt bé dius...per gustos els colors!!!, em debia tocar de segon aquest tram de factor 2 que comentes i per aixó no el recordo,jajaja....
    Salut i metres!!!!!

    ResponElimina