divendres, 14 de juny del 2013

Existencialisme a la Paret d'Aragó.



-Cordada: Parce i Busquets.
-Material: Nosaltres portàvem dos jocs de friends des de l'Alien verd al Camalot del 3 més un Alien blau, un Camalot del 4 i un joc de tascons. El blau diria que només l'hem posat en una embarcada al tram de V travessia i el del 4 no se...sempre tenia la sensació de que cardava més nosa que servei però no se si el deixaria. Nosaltres no dúiem claus, on més es poden trobar a faltar és a l'incici del segon i novè llarg, amb dos trams de 6a+ obligats sense claus. Si els portem també pot estar bé clavar alguna peça per assegurar al segon de cordada a la travessa de la quarta tirada, amb els friends i fissures queda ben assegurat peró no està de més fotre-hi algún pitó.




-Aproximació: Fins ara es feia baixant pel torrent fins a les proximitats del pantà. Amb l'obertura del pont i la pasarel·la.la és millor fer l'aproximació camí que porta a aquesta instal·lació. Aquest camí discorre per la carena de la dreta del torrent mirant al riu i està fitat i netejat.Així doncs quan arribem als prats que hi ha passada la cadena en comptes de trencar a l'esquerra i baixar al torrent seguim rectes en direcció al riu i anem baixant per la carena a través de l'esmentat camí. Arribem a la instal.lació i uns tres o quatre revolts estarem a l'alçada del trencant per anar a la C.A.D.E., des de el camí de la pasarel.la ja veurem les fites i el ferro blincat que indiquen l'entrada de la traça a al C.A.D.E..Només cal que creuem el torrent i seguim aquesta traça, compte amb alguna tram que puja i després es perd ( fites ) i arribem a l'inici de la C.A.D.E.. Cap de burí arran de terra,esplanadeta i pont de roca visible.
-Ressenyes: De totes les que portàvem la que anava més bé era la d'en Kim Gil:




Altres ressenyes que podem consultar:
Romàntic Guerrer. El croquis que va fer el company.
Cara Norte. Diria que hi ha menys claus dels que vàrem trobar.
Ressenya.net.
  -Via: Boníssima,llarga i sostinguda malgrat el tram intermitg de la feixa que com que te ambient també mola. No te cap llarg especialment difícil però tampoc en te cap de fàcil. La roca a baix és més justeta i a partir d'enganxar el gran díedre millora molt. Sense clavar 6a+ obligat ( 2 trams ).

 
Ll1: Comú amb la C.A.D.E., aquí només hem fet servir tres expressos. Per guanyar temps pot ser interessant que en aquest llarg carregui el ferro el de segon per sortir ja directa de R1 i no haver de canviar material.
Ll2: Entrada exposada si no clavem,suposo que el clau queda bé ( fissura horitzontal, crec que més aviat primeta, un pla o una uve fina). En cas de clavar deu quedar menys exposat però et menges igual la repissa. El company comenta que posant un pedal al clau l'hi semblava que es podia trampejar, jo no ho vaig veure tant clar. En tot cas sense claus conteu amb 6a+ obligat,són dos o tres metres per aixecar-se de la feixa sobre roca a estudiar, que hem protegit amb un Alien groc un xic precari. La R2 l'hem fet abans del que marca en Kim Gil, al clau que hi ha just abans del pas de 6b, tranquils pel factor 2 ja que només sortir de la reunió podem col.locar peçes al gust.




Ll3:De l'arbre seguir recte i després a la dreta.La reunió es fa en una repissa d'un sol espit, vell peró semblava prou sólid. Al company l'hi va semblar que es podia reforçar a la vora de l'espit, jo no ho vaig veure tant clar, em va semblar que tot es trencava i vaig fer un macro triangle amb l'espit i la sabineta utilitzant la corda. D'aquesta manera la reunió em va quedar penjada.
Ll4: El primer espit queda alt, hi ha un forat per posar alguna peça i trincar-lo. El llarg flanqueig a esquerres convé assegurar-lo bé per al de segon. Nosaltres ho vàrem fer amb el material que portàvem peró es veien molts clavaderos ( uves i us ?).
Ll5:Un cop a la feixa anar tirant a l'esquerra fins a una sabina lleugerament a l'esquerra del díedre de la sisena tirada. Es tracta de seguir la feixa fins que s'acaba la traça.




Ll7: La travessa és senzilla peró te un petit resalt al mig que mola assegurar ( IV ). Fem la reunió de dos espits a 65 metres de la R6, hi ha una altre reunió uns cinc metres més enllà que anirà molt bé per treure factor 2 a la següent tirada. No val la pena acabar de tirar fins aquesta reunió perquè la següent tirada és curta. No n'estic segur peró diria que en aquest punt ens podem escapar a l'esquerra cap a La Festa del Paca.
Ll8: Aquí ens hem encigalat, després de la segona reunió que hem trobat a la vira hem flanqueijat uns quatre metres i hem pujat cap a una sabina ( llaçada peró des de baix no se si es veu ). Un cop al damunt hem vist la R8 a sota nostre ( 2 burins ) i hi hem desgrimpat.



Ll9: No seguir el díedre que domina la reunió, es veu pulit peró vàrem deduir que deu ser dels petates.Flanqueijeu un metre a la dreta i trobareu un díedre amb dos pitons. Per trincar el segon clau hi ha un tram de 6a+ obligat on es veien clavaderos ( tipus pla o extraplà ? ). La resta més fàcil i de bon assegurar amb friends i tascons. A la R9 només hi hem trobat un clau.
La resta anar fent pel díedre, bastant sostingut peró que es pot anar assegurant. A la darrera tirada hi ha dos claus possats.



-Horari: Nosaltres vàrem trigar unes deu hores sense estresar-nos, s'ens varen enganxar dos friends amb el que vàrem perdre ben bé mitja hora.
-Descens: Remontar la carena a l'esquerra cap al cim del Montsec d'Estall. Cal vorejar un ressalt rocós per la seva dreta baixant bastant. El cim del Montsec d'Estall no cal fer-lo, el podem vorejar per sota a l'alçada d'una pista i llavors ja de baixada enganxem un P.R. que ens porta a un coll on baixem a l'esquerra direcció Estall ( cartell ).




2 comentaris:

  1. Ei marc, veig que al final has pogut fer la via aquest any. Ha anat bé que s'allargués la primavera!!

    A veuer si podem quedar un dia d'aquests, quan em donin permís, ara costarà més...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones!, després d'insistir hem pogut fer la via!!!, molt guapa!!!.
      Tinc el teu Alien a casa, si algun dia pujes per l'Empordà quedem i t'el paso. Jo ja estic de vacances i estic fent setmanalment l'eix o sigui que si se t'acudeix alguna combinació per quedar o que t'el deixi en algún lloc...
      Ves pensant algun rostollaco per quan et donin permís,jajaja....

      Elimina