dimarts, 18 de juny del 2013

Sol Solet i Bego Miguel Kush a Can Jorba.




-Cordada: Txus i Busquets.
-Ressenyes: No en dúiem, només cal anar seguint les xapes. Encara que a l'inici de la segona part costen de veure, no se si ens fotut per alguna altre via perque hi ha via menys xapes i no eren bolts.




-Material: Vies totalment equipades amb parabolts i algún espit ( encigalada ? ).
-Aproximació: Aparquem a la Masia de Can Jorba ( difícil aparcar en cap de setmana ) i pujem cap als sectors d'esportiva. Seguim per la base d'aquests sectors cap a la dreta fins a la base de la Canal del Joc de l'Oca. A la gran esplanada on hi ha la primera corda d'aquesta ferrada girem a l'esquerra i arribem a l'evident peu de via bolts visibles. Nosaltres hem anat a xapar un primer espit a l'esquerra i després ja enganxem els bolts de la Sol Solet.


-Via: Guapa ruta de plaques amb bona roca, molt concorreguda gràcies a la comoditat de l'aproximació i l'abundant equipament. A la quarta tirada hem anat a la dreta pr una petita vira ( equipat ? ) per enllaçar amb una reunió de la  Bego-Miguel-Kush ( bolts platejats)  i pujar per aquesta via a l'Agulla de Can Jorba. Per fer més metres seria millor conitnuar per la via fins a la Miranda de Can Jorba i després rapelar si es pot al collet entre l'Agulla i la Miranda.
El cas és que ens hem acabat enfilant a l'Agulla de Can Jorba per la Bego-Miguel-Kush.
V obligat.





-Descens:  Després hem seguit carenant, esquivar el primer ressalt per l'esquerra. Després baixem pel torrent del Migdia, per on acabem d'arribar a la Cajoleta on fem La Petita Aran.
Si volem tornar al cotxe un cop al Torrent del Migdia tenim dues opcions: baixar pel mateix torrent que es converteix en la Ferrada Canal del Joc de l'Oca o pujar pel torrent i a l'alçada de la Cajoleta pujar a la dreta cap al Coll del Musset. Fa temps que no baixo per la Canal del Joc de l'Oca peró la recordo atlètica, millor deixar-se l'arnés. Si baixem pel Coll del Musset conteu amb 30-45 minuts fins a Can Jorba.




2 comentaris:

  1. Hem fet la Bego Miguel Kush. Feia molt temps que no la fèiem i no recordaven tant aire entre xapes

    ResponElimina