divendres, 11 d’octubre del 2013

Via Casal a Roca Ponça




Bona via, encara que sigui de l'època de les burinades no és una directíssima sense lógica,va buscant el punt feble a la monolítica cara Oest de la Roca Ponça. En el seu dia es va reequipar amb parabolts i algún químic, coneixent l'estil de l'aperturista segurament amb el reequipament s'han anulat algunes sortides i actualment es pot fer pràcticament amb Ae i algun pas aïllat de IV.
La via està totalment reequipada amb bolts i no ens haurem d`assegurar amb cap reliquia, peró hi ha tot un mostrari d'equipament antic amb els mítics claus Casal i també espits amb xapa de cinturó de seguretat.


Anant en solitari l'he fet d'una sola tirada d'uns vuitanta metres, si es va en cordada es poden muntar tres reunions a 10, 20 i 40 metres del terra. La que està a uns 40 metres és la més cómode.
El descens el fem amb un ràpel d'uns 25 metres per la cara Oest. Aquí penjo un croquis amb les agulles que he trobat per internet. Més informació a Els Fills de Solius


8 comentaris:

  1. Hola!

    Encara recordo, cap al 84, que vam localitzar la burinada original...i vam trovar en Jovanet voltnt per allà...

    Ens vam animar i la vam fer ( en artificial), i cap al 85 vam començar a intentar "alliberar-la" amb punts de repòs ( li vam donar 6b+!!)

    EL 89 la vam fer al rotpunkt, i el 92 ( amb el reequipament) en una sola tirada...

    ës la via estrella de la Vall, i de la Zona...interessant curiosa, una currada per l`'època i un lliure exigent i solid.

    El ll1 i LL2 són un bon 7a+ o 7b. El ll3 un genial 6a+ de bona presa ( traçat original, per la esquerra...el que surt recte és una altra via que la creua.
    El ll4 és un bon 6a+ o 6b tècnic i ben assegurat amb algun pas més obligar si vols encadenar.

    El 1985 la vam fer amb els burils i buri-pitó originals, ara mateix ho veig com una autèntica bogeria, molts estaven en un estat deplorable, la R2 encara tebia els burils i es va reforçar amb un clau que encara hi és.

    Tampoc hi havia cap rappel, i es baixava desgrimpant amb compte per la normal...

    Salut i SOLIUS

    ResponElimina
  2. Bones!, vaia màquines apretar-li amb els burins i els clauscasal!...
    -La via que la creua sinó m'equivoco és la Flames de Pedra o potser és el de la Familia Trapp, recomanables les dues en el seu estil.
    -Els dos primers llargs de la Casal per mi serien 7a+ peró bastant més xungos que els suposats 7b's que te a l'esquerra que serien més aviat 6c's, no et sembla?.
    Salut i Sauló!!!!!

    ResponElimina
  3. Suposo.que es.la.flames.de.pedra...a.Trapp crec que es l.artificial mes a la.dreta...s ajunta quasi a dalt mes aviat...totes bones...(incloses.les puntilles.de.clau.de.finestra.antiga de la Trapp...hhjeh, vaya invents...). Els.7bs que dius.si que son mes.suaus en canvi a dalt n hi ha algum que apreta.ben fort...crec que la via mes dura.de per.alla.esnla.Patsy Stone...saps.si.s ha obert alguna altra.de.mes.dura?
    Recordo.quan.a Solius.hi havia les.de.la.Xemeneia,.la.agulla.del mig, l.espero i la.Casals...i poca.cosa.mes...ah, si, una.sota de.la xemeneia, que va sortir.de les.primeres.n lliure..tenia un parell.de.Aos i va quedar.de 6@ o 6@+...quins temps i quina.soledat comparat amb ara no? Salut i Solius!

    ResponElimina
  4. Quan pari per casa et consulto els arxius i t'ho dic, crec que alguna cosa més de 7è grau s'ha obert...
    Em sona provar alguna cosa tipus 7a/+ a l'Esperó, el nom era alguna cosa així com Go Neck...
    Solius em sembla que va a modes...a l'època que comentes de finals dels 80 no ho se pk no hi anava. Peró a principis dels 2000 era una escola relativament tranquila, va fer un boom quan va sortir al Vèrtex i ara crec que la cosa s'ha calmat més.
    De totes maneres ara hi estic anant a les tardes d'entresetmana i estic sol, ben tranquil el tema. El que és una llàstima és la socarrimada que hi ha hagut encara que ràpidament les alzines i els brucs s'estan refent.
    Ja et passaré informació si la tinc de les vies noves de setè grau, aquí o al teu bloc.
    Salut i Sauló!

    ResponElimina
  5. mooolte sgracies boooow...aqust hivern crec que pararé bastant per aqui...a SANT FELIU hi ha una zona de bLOC a desarrollar, sembla MOLT interessant i per Google Maps satel.lit crec que he descobert una paredota que no esta tocada, i sembla ferma,,,ja t'explicaré!!!

    ResponElimina
  6. D'on heu tret el grau de la go neck esque l'altre dia la vaig fer i m'agradaria saber el grau

    ResponElimina
  7. El grau és el que em va semblar quan la vaig provar, no se si surt per internet. Per cert l'altre dia vàrem estar a la Sud de l'Agulla de baix i vàrem provar la de més a l'esquerra, una que va per un esperó força llarga i amb una reunió intermitja,saps quina és? l'has provada?.

    ResponElimina
  8. Doncs no la he provat. .. crec k mai he baixat a l'agulla d baix... ja ho mirare kuan anem i et dic

    ResponElimina