dimarts, 5 de novembre del 2013

Fhara Kiri a Presles.


-Cordada: Niss i Busquets.
-Orientació: Sud Est, vàrem  tenir Sol fins els 3.
-Ressenya: Com sempre la de lanochedelloro.com, perfecte!


 
-Accés: Si venim des de Catalunya hem de sortir de l'Autopista a St. Marcelin. Aquí anem en direcció de Pont en Royans, indicat. Un cop a Pont en Royans creuem el poble, passem un pont i enganxem una carretera a l'esquerra amb un cartell que porta al poble de Presles. Seguint sempre la carretera principal passem per sota les parets, per sota la paret de Nugues ( esquerra ) i després per un túnel. Just passat el túnel arribem a un coll que dona pas a un gran plató al final del qual hi ha Presles. Aparquem en aquest coll a ma dreta. Si aquest aparcament està ple podem seguir la carretera que hi ha a l'esquerra i que va cap Gazon, a cent metres hi ha un altre aparcament.


-Aproximació: Tornem enrrera per la carretera, agafem una drecera i tornem a la carretera. Seguim un troçet més la carretera de baixada fins a un camí a ma esquerra amb un cartell que indica Choranche. Aquest camí va per sota de la paret. Passem una primera zona herbosa, un pilar amb una mena de circ i després ve la zona dels Buis. En aquest punt nosaltres sempre pujem cap a la paret per una traça amb una fita i anem seguint a la dreta ben bé per la base de la paret. Passem el peu de via dels Buis, llavors ve una zona desplomada groguenca amb uns vivacs i una vira ( Vire aux Chèveres ), després torna a venir una zona gris, pujem a una mena de coll i arribem a una zona ben desplomada ( Pilier du Souvenir, via Badaboum ) després torna a venir una zona gris que és per on va la Fhara Kiri, nom al peu i corda fixe un pèl cutre. Nosaltres hem pujat desencordats fins la R0.


-Material: La via està totalment equipada amb parabolts i algun espit. Nosaltres hem posat alguna peça en els llargs de fissura. El semàfor i un Omega mitjà ( Camalot 0.75-1 ). Si volem fer les reunions com marca en Luichy millor doble corda i cintes llargues.
-Grau Obligat: Segons en Luichy és de V i segons la guia de Presles és de 6a. Nosaltres ens decantem més per aquesta darrera opció. Per tant 6a/A1e.


-Via: Guapa via esportiva de paret, sostinguda en el V+/6a amb 3 o 4 trams puntuals on cal apretar una miqueta més. La roca en general no ens ha semblat massa pulida i te algún tram més fàcil on no és excel.lent. Força variada i amb bon ambient.
-Descens: La via no està equipada per rapelar, amb paciència i deixant material a les reunions segurament baixariem. D'altra banda la baixada a peu és ben ràpida,baixem una estoneta cap al vessant oposat al que hem escalat i enganxem una traça a l'esquerra que ens retorna a l'aparcament.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada