dimecres, 26 de febrer del 2014

Fissura Caralps-Royo i As de Martes a Roca Maura.



-Cordada: Manel i Busquets.
-Orientació: Sud, la paret va quedar a l'ombra cap a quarts de sis.
-AccésAproximació i Descens: Igual que a la Via del Maño. Les vies s'inicien a l'evident diagonal herbosa per on va la pionera Mandrágora. Aquesta diagonal es troba just a l'esquerra de la Via del Maño. Des de terra veurem dos evidents díedres amb alguna xapa que començen en aquesta diagonal. El de més abaix pertany a la A.d.M. i el segón és de la F.C.R.
Nosaltres per assegurar la primera ho hem fet des de el pi que hi ha a la base de la Via del Maño i per assegurar la F.C.R. hem fet R0 a un bolt que hi ha al principi de la diagonal.
-Dificultat obligada: Com que són vies de fissura m'imagino que es deuen poder trampejar amb l'habitual V+/A1.

Via As de Martes: 



Te una primera tirada guapa, vertical i sostinguda. Les dues tirades que resten per arribar al cim són molt més fàcils, bastant discontinues i de moment herboses. És una via que s'ha fet molt poc i m'imagino que el tema s'anirà arreglant amb les repeticions. Per aquest motiu també cal controlar alguns blocs encara que la pedra és l'habitual de la paret, és a dir, abrasiva a més no poder.




-Material: Nosaltres hem cosit el tram xungo de la primera tirada i hem utilitzat un joc de fissurers i un altre de friends des de l'Alien verd al Camalot del 3. Suposo que n'hem fet un gra massa i que es pot prescindir dels Aliens o dels tascons.

Via Fissura Caralps-Royo: 






Ens ha semblat una molt bona via de fissures i díedres de diferents mides, curts però verticals. Molt més homogènia i sostinguda que la As de Martes, totes les tirades ens han semblat interessants, només el segon llarg i l'inici del tercer desmereixen una miqueta la via. De totes maneres fins i tot en aquests trams escalarem i és de suposar que amb les repeticions aquests punts acabaran quedant molt més nets.
La roca, com sempre, ben abrassiva però al ser nova hi ha blocs que cal controlar. Te més bona roca i és més guapa que la Punxadits, si heu fet i us ha agradat la Via del Maño, aquesta també us molarà.



-Material: A la primera tirada només hem possat peçes grosses: un Camalot del 4,2 del 3 i un del 2. La resta de la via es fa amb algún tascó i el joc de friends de l'Alien blau al Camalot del 3. Molen cintes llargues i doble corda.

8 comentaris:

  1. Et passo aquesta ressenya d'una via oberta per un amic.
    http://anversdelavertical.blogspot.com.es/2014/02/repeteixo-amb-el-pare-de-la-criatura.html
    A mi em va agradar;

    ResponElimina
  2. No la tenia peró la vaig veure al Facebook d'en Martí.
    Per cert no tenia controlat el teu bloc, l'hi he fet una ullada i mola.Ja en tinc un altre de clitxat!.
    Salut i roca!!!!

    ResponElimina
  3. Ah! la topo diu joc de friends, fins quin número?que tal la roca?.
    Merci!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aixo dels numeros . sempre em faig un lio perque els que tinc son ucranians i no coincideixen amb camelot. El mes gran del 4, però no és imprescindible, pots pasar sense ell. Es mes per reforçar reunions i assegurar a caldo el pas del sostre.
      A veure si us anime-ho a fer-la. El Martí es posarà content¡¡¡.
      La roca és bona, exceptuant un flanqueix fàcil amb blocs sueltos.

      Elimina
    2. Doncs res,agafarem tota l'artilleria i avall!!!!.
      A veure si enganyo a algun col.lega i anem a fer-la.
      Salut i metres!!!!

      Elimina
  4. Bona ressenya! merci per la info ;)

    ResponElimina