dimarts, 8 d’abril del 2014

Discovery a la Roca del Pessó.


-Cordada: Berta, Txus i Busquets.
-Accés: El congost de Colletgats es troba a una desena de quilòmetres de la Pobla de Segur en direcció Sort. Per anar a fer aquesta via aparquem en un petit aparcament que ens queda a ma esquerra venint de la Pobla després del tercer túnel. Aquest aparcament és bastant petit, uns quatre o cinc cotxes, convé aparcar bé i així hi cabem tots.
A pocs metres hi ha la carretera vella, que seria un bon lloc per aparcar, però em sona haver sentit que els Mossos posen multes.



-Aproximació: Hem de seguir un camí marcat amb pintades que marxa cap a l'esquerra. El seguim uns deu minuts i quan som a sota de la paret ens hi acabem d'apropar per un petit torrent sec. Un cop a sota la paret veurem els parabolts de la Kollegats. La primera assegurança de la Discovery és un espit amb xapa de buril a uns deu metres del terra i a uns vint de les xapes de la Discovery.


-Ressenya: La d'en Luichy  com sempre de puta mare. Afegir-hi que a la cinquena tirada creuem els bolts de la via Els intocables de Bellmunt, a la cinquena role no hem trobat el pont de roca i hem reforçat amb un C0.5, hem enllaçat amb un petit ensamble la setena i vuitena tirada perquè no hem vist la reunió, la vuitena role queda més còmode si es reforça amb un Alien blau.


-Material: Ens ha anat molt bé portar un joc de friends de l'Alien blau al Camalot 0.5, si l'hi posem una miqueta de morro passarem només amb expressos.
-Orientació: Est, hi hem entrat cap a les 11 i hem fet la via a l'ombra.
-Via: A nosaltres ens ha agradat força. Escala uns bonics murs de bon conglomerat amb una dificultat ben assequible i equipament just. Potser si que en algun tram de III-IV la cosa és un xic exposada però sempre hi ha bona roca i s'hi pot afegir alguna peça. Sostinguda en la seva dificultat.



-Dificultat obligada: La tirada de 6a és factible amb V+/A0 i suposo que aquesta és la dificultat obligada de la via.
-Descens: Del final de la via carenar a l'esquerra fins a l'inici de la ferrada ( cadenes visibles i fites que hi porten ). La ferrada ens deixa al camí de l'aproximació, uns deu minuts més enllà del peu de via.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada