dilluns, 28 d’abril del 2014

Josep,Elena i Oriol.



-Cordada: Txus i Busquets.
-Accés: Des de el poble d'Àger hem de prendre la pista emporlanada que condueix al Coll d'Ares. A uns deu quilòmetres del poble surt una pista a la dreta que va per sota les parets. La via queda força al final de la pista. La foto de la topo de l'Escaltroncs diria que està feta des de el camí de l'aproximació però pot servir per veure la via des de la pista.



-Aproximació: Pugem directament des de la pista, primer per una tartera que deixem ràpidament per entrar a la pineda de la dreta. Seguirem rastres de pas que ens deixaran a la base de la paret on hi ha Els fills de Solius,
-Orientació: Sud, nosaltres vàrem entrar al migdia i vàrem fer tota la via amb sol.
-Ressenya: Aquesta d'en Parce està molt bé, gràcies!


-Via: Les dues últimes tirades són guapes, la resta combina trams de rostoll amb trams més bons, encara que abunden aquests darrers. És variada i la roca bona, tot i que alguna cosa queda per tirar.
-Material: Nosaltres hem fet servir un Camalot del 3 al segon llarg i un parell d'Aliens ( gris i vermell ) a la tercera tirada. En els dos casos eren per treure pèndol al segon de cordada, per tant suposo que amb cintes i prou ja passarem.


-Dificultat obligada: A la penúltima tirada hem trobat un pas força obligat que l'hem vist més de 6a que de V+, potser no ens hi hem sabut posar bé.
-Descens: Del final de la via sortir a la dreta i anar a caçar la carena, la seguim a l'esquerra fins al coll de la Xurulla on hi ha un cartell. Seguim la canal de la Xurulla que ens retorna sense pèrdua a la pista. Passarem per sota la paret de la Xurulla on podem rematar la jornada amb alguna altre via.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada