divendres, 18 de juliol del 2014

Tierra de Dragones a Peña Rueba.

El cruzaito!

-Cordada: Txus i Busquets.
-Orientació: Sud Est, diria que els primers metres de la via varen començar a estar a l'ombra cap a les 3.
-Accés: Idèntic a l' Espolón del Gállego
-Ressenya: Aquesta dels Caracoles , que són els aperturistes, està molt bé.

Topo igual de currada que la via!
-Aproximació: Idèntica a l'Espolón del Gállego, peró un cop hem deixat la pista al coll i agafem la traça cap a peu de paret, cal estar al cas d'agafar una traça a l'esquerra .Pedra amb un drac i el nom a peu de via. El primer bolt és de color verd.
-Material: Unes vint cintes si ho xapem tot, n'hi ha moltes i ens en podem saltar. Mola portar doble corda i cintes llargues ja que algunes tirades l'emplaçament de les assegurances fa ziga zagues.

Bones plaques!

-Via: A nosaltres ens ha agradat molt. Primer de tot l'hem trobat una via ben sostinguda i homogeneia, malgrat les dues tirades que creuen l' Espolón Fuertes. No es pot dir que sigui una via variada ja que és tota de placa, però no és monótona d'escalar; la part de baix la roca és tipus Collegats i la part de dalt tipus Sant Llors i a més es combinen trams de finura amb d'altres de més atlètics.
Els aperturistes han fet una impressionant tasca de sanejament de la roca i no cal patir-hi massa. L'equipament ( bolts del 10 ) és molt abundant, també a les tirades de IV. Totes les roles estan equipades amb dues anelles per rapelar. Les reunions de la part superior ens varen semblar un xic incómodes, hi ha bones repisses a prop i si portem alguna vaga ben llarga podem fer-les en aquestes repisses vinculant dos parabolts.

Peu de via fácil de trobar!

-Descens: Mireu la topo d'en Luichy que explica la baixada de l'Espolón Fuertes. Afegir que si fem el darrer ràpel amb simple cal anar amb compte perquè el ràpel és just a 30.

La paret vista des de la pista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada