dilluns, 30 de març del 2015

Esperó Sud al Petit Dru de Vingrau.


-Accés: Des de l'Empordà prenem l'AP-7 en dirección Nord i sortim a la sortida 41: Perpinyà-Ribes Altes. Només sortir ens trobem una rotonda amb cartells que indiquen Vingrau. Una miqueta abans d'arribar a Vingrau trobem l'aparcament. Queda a ma Esquerra, hi queben uns cinc cotxes, hi ha el cartell de prohibit escalar i està just abans d'un revolt molt tencat a l'esquerra.
-Aproximació: De l'aparcament ja surt el camí que va per sota les parets i que puja fins a un coll. Hi ha traçes que surten als diferents sectors esportius. Nosaltres pujem al collet i continuem pel camí que va pel fons de la vall fins a situar-nos a sota del Petit Dru. Pujem a peu de via per una traça poc definida, els últims metres de la traça són per tartera. Des de la base es veu l'espit i els pitons que asseguren la primera tirada.


-Orientació: Diria que és Sud Oest, jo hi vaig anar sobre les quatre de la tarda i la via va estar al sol fins que aquest es va pondré. Compte amb el vent que sovint bufa a la zona, com que la via és un esperó no queda massa a recés.


-Material: La via està totalment equipada amb pitons i algunes expansions, a més dos químics per reunió. Si es va just de grau podem afegir peçes ( friends grans pel Ll3 ? ).
-Via: Gran clàssica de Vingrau. Línea súper lógica, on la roca l'he trobat menys pul.lida de l'esperat, menys al tram de V+ on si que ho he notat més. Tot i la seva dificultat ben asequible és una escalada ben variada. A la tercera tirada podem agafar el díedre de més a l'esquerra que correspón a la via La Parallèle i ens estalviarem el díedre patinós de l'Esperó Sud. Aquesta tirada de La Paralléle és molt sostinguda, no està gens sobada i també te força pitons encara que podem reforçar-los amb alguna flotant.


-Dificultat obligada: V/A1e.
-Descens: Totes les roles están amb dos químics i la via va força recte, per tant no deu ser difícil abandonar rapelant en cas de necessitat sense abandonar material. Jo he baixat caminant, sortint de la via anem a buscar la canal-tartera que hi ha a l'esquerra de l'agulla ( mirant a la paret ). Per aquesta tartera retornem amb deu minuts a peu de via ( cadena i ressalt al final ).

1 comentari:

  1. L'aparcament queda a ma dreta i no a l'esquerra.Més que abans és en el mateix revolt.

    ResponElimina