dilluns, 18 de maig del 2015

Via Peppermint a la Quie de Sinsat.

 

Bona via, diría que és la clàssica asequible de Sinsat. La roca és de primera i de moment no patina. Escalada força variada de díedres i plaques. En algún bloc havia llegit que aquestes plaques eren d'aderència.Després de fer la via i comentar-ho amb els companys deiem que si ets alt no hi ha passos d'aderència sinó passos llargs per anar a agafar bones presses.




-Cordada: Roger Valimañas, Txus i Busquets.
-Orientació: Sud, diría que te sol a partir de les 10.
-Accés: Cal anar al poble de Sinsat, a uns deu quilómetres d'Acs en dirección a Foix. La carretera creua el poble i les parets són ben visibles. Prenem un carrer a la dreta on hi ha un cartell d'escalada. Creuem el riu i seguim una carretera a la dreta on hi ha l'aparcament.




-Aproximació: Reculem un troç a l'esquerra per la carretera, passem de llarg el pont. Passades unes cases seguirem un camí a la dreta en forta pujada. Deixem un trencant a l'esquerra que porta a un sector esportiu.
-Material: La via està totalment equipada amb parabolts però si anem justos ens poden anar bé els friends.Camalots entre el 0.75 i el 2.


-Grau obligat: V+/A0.
-Descens: Rapelant per la veïna Lisa, ho hem fet com marca la topo i hem anat bé. La baixada a peu crec que és molt llarga, si convé la Peppermint també està equipada per rapelar.

3 comentaris:

  1. Falta acabar d'explicar l'aprox quan pugui ho posso!!!!.

    ResponElimina
  2. Merci!!! Teniu el track d'aproximació?

    ResponElimina
  3. Ei Joan!.No en sabem pas d'això si tu el tens i ens ho pases i en sabem ho penjem!.
    Gràcies a tu company!!!

    ResponElimina