dimecres, 2 de setembre del 2015

Via Mari Paz al Risco Gordo de Villarejo.






Ens va semblar una molt bona via de díedres de tots els tamanys generalment atlètics i on tots els llargs ténen la seva gràcia. L'entorn ens va agradar força i la roca en general és bona. Crec que és una via que no es feia massa i que fa poc s'han reequipat les roles i s'està fent bastant. Per aquest motiu suposo que anirà millorant algún dels blocs i la molsa de la primera tirada, la resta millorant amb l'alçada i en arribar al gran díedre de sobre la feixa ja és boníssima.




 La R1 l'hem fet on marca el croquis però només hem sabut trovar-hi un bolt, encara que és facilment reforçable amb un Camalot entre l'1 i el 3 o un arbre, potser sigui millor montar-la a la instal.lació de ràpel uns cinc metres abans, peró llavors augmentem el fregament del segón llarg.Al segón llarg hi hem trobat dos pitons i un friend abandonat. Afegeixo les longituds aproximades de les tirades: 40,30,50,30,30 i 40.

-Accés: Hem d'anar al coll de Serranillos i aparcar un parell de revolts abans del mateix coll. Hi ha una font,si hi arribeu és que us heu passat de llarg un revolt. Parlo sempre venint des de la banda de Arenas de San Pedro.

-Aproximació: Un camí surt de l'aparcament a l'altre banda de la carretera. Primer puja i després flanqueja per sota de la cara Sud del Villarejo ( vivac, vies ). La nostra via és la primera de la cara Nord,comença en un bloc dentat caracterísitic, a la dreta ( mirant la paret ) de l'arbret on hi ha la R1.
-Orientació: Nordoest, sol a partir de les dues.


MMaterial: Nosaltres hem fet servir un joc de tascons i un altre de friends des de l'Alien blau al Camalot del 3. Si es va molt just de grau pot ajudar un Camalot del 4 al penúltim llarg així com repetir el 2.
-Dificultat obligada: V+/A1.


-Descens: Nosaltres hem baixat per la línea de ràpels que hi ha a la dreta de la via. De la darrera reunió creuar a la dreta la primera canal i localitzar la instal.lació de ràpel a l'entrada de la segona canal. A sota la darrera reunió de la via i darrera d'un bloc hi ha la reunió de la via Flores ( crec ), no confondre's!. Ràpel 1: 45 metres, Rapel 2: 45, aquest haviem sentit que era conflictiu per les enganxades de cordes...es deu poder fer amb simple perquè trobes un parell de reunions a la paret de la dreta amb dues anelles, Ràpel 3: 45 i Ràpel 4: 25.Aquest últim es fa al costat de R1, per si hi volem deixar alguna cosa.

1 comentari:

  1. Hola, perdona pero no he visto tu nombre en tus datos personales. Veo q tienes un croquis sacado d la guia d villarejo d C.Mancebo y Gabi. Mi pregunta es q si la has cpgido d mi blog (montañas and friends) aunque yo no digo nada sobre la utilizacion de mis fotos, pero ya la h retirado a peticion d los autores d la guia. Asi q mejor quitala a no ser q tengas el permiso explicito d ellos, en cuyo caso pido disculpas anticpadas por intromision. Mas q nada es minimizar mi error d poner el croquis en la web. Por si t sirve hay otros croquis buenos por internet, y a ser posible menciona d donde coges la foto. Saludos y a escalar.

    ResponElimina