dimecres, 4 de novembre del 2015

Díedre Tall d'Oca i Kings of metal al Coll Roig.




Aquestes són les dues vies "llargues" que queden més a la dreta de la paret de Coll Roig. A la dreta de la Kings of Metal segons em va semblar entendre l'incansable Santi Sanz hi ha equipat una dotzena de vies esportives d'un sol llarg. Merçi!.




El Díedre Tall d'Oca te l'inici uns metres a la dreta de la Ullets d'Esmeralda, dalt d'un cómode pedestal amb un químic a mode de R0. La via va per l'evident díedre que hi ha la dreta de la paret. Crec que el més habitual es fer-la només amb cintes exprés. Evidentment nosaltres hem fet anar un bon joc de friends des de l'Alien gris al Camalot del 3. Hem fet la via amb corda simple i amb alguna cinta llarga no hem tingut gens de fregament. La dificultat obligada deu ser 6a/A0 en versió friqui o V+/A1 en plan clàssic. La via està equipada per rapelar, compte amb el segón llarg que fa quaranta metres. Ens ha semblat una via molt xula i variada:canaleres,plaques,forats,díedres i fissures.Com sempre a Coll Roig la roca boníssima. Llàstima de la feixa que cal creuar per anar a enganxar el darrer llarg. Equipada amb químics, a l'inici de la primera tirada hi ha uns químics que surten a la dreta en direcció a la Kings of Metal: corresponen a una via de dos llargs no ressenyada que creua la Kings... crec que és 6c.



La Kings of metal comença dos metres a la dreta i per sota de la Tall d'Oca. Discorre per un evident pilar/esperó que delimita la paret per la dreta.Una altre via ben variada per lo curta que és te díedres, fissures i plaques de gotes d'aigua, canaleres no en te.La via te dues tirades que et deixen en una feixa on mor el pilar aquí nosaltres hem continuat per la darrera tirada de la Tall d'Oca. No se si des d'aquesta feixa et pots escapar cap a la dreta. Per rapelar la via el millor deu ser amb una seixanta perquè la via va molt de cantó.


Les tirades fan 35 i 20 metres respectivament. El grau obligat novament és de 6a/A0 o V+/A1. Nosaltres hem posat un tascó i un joc de friends petits, de l'Alien verd al Camalot del 0.5 més per trampejar que per assegurar perquè la via està equipada amb parabolts, reunions equipades per rapelar amb anella i cadena.
Les ressenyes són d'en Quim Gil i del Komandoripollès. A la que surten només dues vies és la de la dreta, la de l'esquerra és la Dersu Uzala Gràcies!.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada