dilluns, 23 de novembre del 2015

Temps de Guenilles a Presles.

Guapa via,ben sostinguda i homogenia en el sisè grau.Te fama de sobada,però a nosaltres no ens ho va pas semblar.Ens ha semblat més obligada que la seva veïna Fhara Kiri.A l'últim llarg hem anat a fer una volta per l'esquerra per caçar un pont de roca ja llaçat i d'aquest pont de roca hem tornat a les xapes amb un pèndol,no ens atreviem a fer el pas recte.La via està totalment equipada amb bolts a l'estil esportiu,obligat però no expossat.

 


-Accés: Si venim des de Catalunya hem de sortir de l'Autopista a St. Marcelin. Aquí anem en direcció de Pont en Royans, indicat. Un cop a Pont en Royans creuem el poble, passem un pont i enganxem una carretera a l'esquerra amb un cartell que porta al poble de Presles. Seguint sempre la carretera principal passem per sota les parets, per sota la paret de Nugues ( esquerra ) i després per un túnel. Just passat el túnel arribem a un coll que dona pas a un gran plató al final del qual hi ha Presles. Aparquem en aquest coll a ma dreta. Si aquest aparcament està ple podem seguir la carretera que hi ha a l'esquerra i que va cap Gazon, a cent metres hi ha un altre aparcament.



-Aproximació: Tornem enrrera per la carretera, agafem una drecera i tornem a la carretera. Seguim un troçet més la carretera de baixada fins a un camí a ma esquerra amb un cartell que indica Choranche. Aquest camí va per sota de la paret. Passem una primera zona herbosa, un pilar amb una mena de circ i després ve la zona dels Buis. En aquest punt nosaltres sempre pujem cap a la paret per una traça amb una fita i anem seguint a la dreta ben bé per la base de la paret. Passem el peu de via dels Buis, llavors ve una zona desplomada groguenca amb uns vivacs i una vira ( Vire aux Chèveres ), després torna a venir una zona gris, pujem a una mena de coll i arribem a una zona ben desplomada ( Pilier du Souvenir, via Badaboum ) després torna a venir una zona gris que és per on va la Fhara Kiri i la Temps de Guenilles. Passem el peu de via de la Fhara Kiri ( corda fixe ) i arribem a l'inici de la Temps de Guenilles. Hi ha el nom.


-Orientació:
-Material: encara que està equipada amb bolts nosaltrs hem fet anar un joc de friends fins
-Dificultat obligada: Entre el V+ d'en Mussato i el 6b d'en Luichy...nosaltres apostem per 6a+/A0.Potser amb ganxo i pedal el tema baixa. Com sempre ningú els portarà però es veien xoxillos de pitonatge.


1 comentari:

  1. Hem fet anar un joc de friends de l'Alien groc al Camalot 0.75.
    L'orientació és Sud.

    ResponElimina