divendres, 22 de gener del 2016

Faits d'hiver al Roger des Nugues. Presles.

Juntament amb el Pilier de Nugues són les dues clàssiques de la paret. Potser la Faits d'hiver te algún tram de placa més obligadet però en general crec recordar que són força similars. La via en si te bona roca, no està pul.lida i és majoritariament de plaques amb un bonic díedre al tercer llarg per donar el toc de varietat al tema. Si volem combinar les dues vies tot rapelant em sóna haver sentit que és millor rapelar per Pilier de Nugues, tot i que crec que és una via força freqëuntada i potser ens trobem gent pujant. Ah! final de via molt apretat encarar que gens obligat.


-Accés: Si venim des de Catalunya hem de sortir de l'Autopista a St. Marcelin. Aquí anem en direcció de Pont en Royans, indicat. Un cop a Pont en Royans creuem el poble, passem un pont i enganxem una carretera a l'esquerra amb un cartell que porta al poble de Presles. Seguint sempre la carretera principal passem per sota les parets principals, per sota la paret de Nugues ( esquerra ) i després per un túnel. Just passat el túnel arribem a un coll que dona pas a un gran plató al final del qual hi ha Presles. Aparquem en aquest coll a ma dreta. Si aquest aparcament està ple podem seguir la carretera que hi ha a l'esquerra i que va cap Gazon, a cent metres hi ha un altre aparcament. A sota de la paret de Nugues hi ha un cartell que diu prohibit aparcar.
-Aproximació: Reculem per la carretera i després de passar per sota dels túnels hi ha un revolt a l'esquerra on surt un traça que va per sota la paret de Nugues. La seguim, la via comença a sobre d'un pedestal de bon grimpar. A la seva esquerra hi te Eóle,Voie de les 3 fissures i Pilier de Nugues.
-Material: Totalment equipada amb parabolts.
-Dificultat obligada: Fent A0 es passa amb V+/6a.
-Descens: Crec recordar que la via està equipada per rapelar. Nosaltres hem baixat caminant. No recordo molt bé com era però crec que sorties a l'esquerra a buscar un repetidor i d'aquí baixaves a uns camps, sorties dels camps a l'esquerra per sota una linea elèctrica i anaves a parar a uns masos,Gazon. D'aquí per la carretera fins a l'aparcament. Més o menys uns quinze minuts. 

2 comentaris:

  1. Avis per a navegants... L'any passat ens van robar al parking aquest del cap del coll. Ens van trencar els vidres del cotxe i ens van robar tot el material d'alpinisme que teniem,ja que baixavem dels Alps. Tots els altres cotxes aparcats tambe estaven reventats...

    ResponElimina
  2. Quina colla de cabrons!!!! I quina putada!!!!,gràcies per avisar.Si hi tornem anirem amb molt de compte de no deixar res al cotxe.

    ResponElimina