dimecres, 20 de gener del 2016

Ressenyes del Segón Pis esquerra de Collbató.



Sector ideal si ens movem entre el V i el 6c, ja que hi podrem trobar una vintena de vies d'aquests graus a més d'un 7a. El peu de via és una mica polsegós i poc ampli en alguns punts, si hi anem amb nens o gossos a part hem de tenir en compte que hi ha cingle i que l'aproximació te una desgrimpada amb corda fixe de II i d'uns deu metres. La corda fixe de la desgrimpada comença a estar una miqueta tocada. Les vies estan força bé, en general són plaques entre tombades i verticals, que rarament arriben als 20 metres. També hi ha algunes vies de fissura i de díedre. La roca és bona encara que una mica polida en algun dels cinquens. D'altra banda a la via Esperó de la Martina (6b+) hi ha un bloc immediatament a sobre de la reunió que fa mala pinta però no cal tocar-lo. La orientació del sector podria ser S/SE,sol a la majoria de vies des de primera hora, allà les dues algunes vies van quedant a l'ombra encara que em va fer la impressió de que algunes romanien al sol fins la posta.
Les ressenyes que he penjat són del blog hip,hip,huuurra!!!!,gràcies!. La via pintada de blau és la Sense pedestal (7a). Crec que algunes vies estan decotades en aquestes ressenyes en relació a la guia de la cara Sud.
L'accés el farem des de el municipi de Collbató, cal anar a la part alta del poble a la cantonada dels carrers Graus i Dreçera. Aparcar a Collbató en caps de setmana pot costar: o matinem o ens tocarà aparcar a la part baixa del poble i sumar uns cinc minuts a l'aproximació.
L'aproximació dura uns trenta minuts. A l'esmentada confluència de carrers pugem a munt fins una pista, ens queden uns dipòsits d'aigua i una paret amb presses artificials a la dreta. Pugem per un camí molt ampli i enllacem amb el G.R. en direcció a l'esquerra muntanya amunt. Podem agafar alguna drecera o bé seguir fil per randa el G.R. Passem per sota del sector Primer pis, i ja veiem el sector a ma esquerra. Continuem pujant pel G.R., passem per un pas estret entre dues pedres i ens situem més o menys a l'alçada de la base del sector. Aquí cal prendre un corriol en lleugera baixada a ma esquerra fins a un ressalt amb corda fixe, desgrimpat el qual ens situem al sector.

1 comentari:

  1. A la dreta de la corda fixe crec que hi ha una altre via de V+.Si algú ho sap molaria afegir-la a les ressenyes.

    ResponElimina