divendres, 24 de juny del 2016

Chiricahua Roc al Roc de Comiols, Benavent de la Conca.




Bonica i sostinguda via esportiva de placa conglomerada. L'escalada és més aviat fineta amb algún pas un pèl més físic. La roca està sanejada.
-Orientació: Oest, te ombra fins cap allà les dues-tres.
-Accés: Cal anar a Benavent de la Conca. Un cop aquí agafem la pista que porta al cementiri i en comptes d'anar al cementiri seguim rectes per la pista de sota, sempre recte. La pista mor en uns camps, nosaltres hem aparcat uns cinc cents metres abans, més ampli i si baixem caminant anirem a parar directament al cotxe.
 -Aproximació: Seguim la pista fins als camps on acaba. Aquí pujem als camps de sobre i ens encarem cap a la via. Per acabar d'arribar del camp a peu de via no hem estat capaços de trobar cap traça digne i ens hem embardissat una mica.


-Material: Via totalment equipada amb parabolts, amb quinze cintes ja farem. Nosaltres anàvem amb cord simple, no hem enllaçat llargs i hem utilitzat alguna cinta ben llarga pel fregament. Els catxarros no calen però a part diria que difícilment podrem possar alguna peça. Igual un estrep pot anar bé per trampejar.
-Dificultat obligada: 6a/A0.
-Descens: La via està equipada per rapelar, una anella i cordino per reunió. Si volem rapelar pot anar bé dur cordinos de recanvi. Nosaltres hem baixat caminant. Carenem a la dreta, primer per camps/prats i després per pista. Arribarem a un coll força ampli i evident. Aquí hi ha una canal força evident, als primers metres hi ha una mica de deixalles i dues fites. A la part final, quan la cosa es possa més dreta trobarem unes cordes fixes en prou bon estat. A la part final baixarem pel bosc, cal anar buscant la traça.
-Ressenyes: Edunz i Joan Asín. Merçi!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada