dimecres, 23 de novembre del 2016

A bistro du nas a la Dent d'Orlú.


Típica via de plaques tombades de la Dent d'Orlú, amb algun tram de díedre per variar una mica. Tot i trobar-se bastant a l'esquerra de la paret, on trobem vies més difícils, és una ruta bastant assequible. Està equipada amb parabolts i la roca és molt bona. A la part de dalt la via es desvia cap a la dreta, hem d'anar al lloro a no sortir-nos i anar a parar a la via del costat. Tots els llargs fan entre 40 i 45 metres, o sigui que és difícil empalmar llargs. Bona via per tastar el granit de la Dent d'Orlú.

-Accés: L'aproximació comença al pàrquing de la cara nord de la Dent d'Orlú. Per arribar-hi sortim d'Ax les Thermes direcció Ascou. Passem de llarg Ascou i continuem per la carretera fins arribar a un càmping que està al costat d'una presa. A l'alçada del càmping agafem una pista que surt a mà dreta. Més amunt prenem un trencant a mà esquerra i ja el seguim fins al final, on trobem el pàrquing.
-Aproximació: Hem d'agafar el camí de la Via Normal de la Dent d'Orlú. Abans de la pujada final ens desviem a mà dreta cap al coll de Brasseil. Baixem per l'altre costat del coll resseguint la cara est de la Dent d'Orlú fins arribar a peu de via. Trobarem una inscripció a peu de paret. D'aquest punt hem de grimpar uns 10 metres en tendència a la dreta (punt vermell) per arribar a la R0 (dos parabolts).



-Cordada: Busquets i Macau
-Orientació: Est,sol fins cap allà la una.
-Material: Totalment equipada amb parabolts. Les reunions estan equipades per rapelar, però ha de ser molt feixuc.
-Grau obligat: V+.
-Horari: 3 hores.


-Descens: Del final de la via encara cal fer uns 60/70 metres de cresta fins al cim .Un cop aquí seguirem la direcció que portem i baixarem per la Via Normal, no és difícil però hi ha desgrimpades sense pati. Si ha plogut l'hi costa d'assecar.
-Ressenya: A la pàgina web del Clup Alpí Francès trobarem tota la informació necessària i les ressenyes per anar a escalar a la Dent d'Orlú. Les ressenyes són bastant esquemàtiques, però suficients per seguir la via.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada