dilluns, 7 de novembre del 2016

Rosa d'Abril a les Garrigoses.




Via exigent, sobretot a la primera meitat abans de la feixa. La segona tirada va per una fissura-díedre vertical que es pot trampejar una mica. Per escalar-la en lliure s'ha d'estar fort i anar a la idea. I la tercera és una placa amb les assegurances justes on caldrà escalar entre els espits. Els díedres de la part superior ja són més tranquils, però millor no baixar la guàrdia. A l'entrada de la R5 la roca no és massa bona, cal escalar fi. En general, la graduació ens ha semblat una mica dura, val més no encantar-se... Els espits comencen a tenir els seus anys i alguns cargols estan rovellats, cal tractar-los amb carinyu...




-Cordada: Busquets i Macau.

-Accés: Aparcament de la Salut o el de les Coves del Salnitre (només obert els caps de setmana) a Collbató.
-Aproximació: Des de l'aparcament de la Salut agafem la dracera i després la carretera que puja a les Coves del Salnitre. Pugem  per les escales cap a les Coves i just abans d'arribar-hi continuem pel camí que porta al Monestir. La via comença just a sobre del camí, hi ha una fletxa groga pintada però no es distingeix el nom, L'inici de la via està ple de garrigues que emprenyen una mica per començar a escalar. 


-Material: Cintes exprés, cordinos per a ponts de roca i un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 3. Si volem assegurar o trampejar el 6a del darrer llarg cal dur un Camalot del 4,si no l'espit queda a l'alçada dels peus. Per fer la segona tirada en artifo pot anar bé repetir el 2 i portar dos estreps.
-Grau obligat: 6a/A2.
-Orientació: Sud


-Descens: Des de la darrera reunió escalar uns 40 metres de III/IV fins a l'última role de l' Aranya. Des d'aquí s'han de fer dos ràpels: 55 i 60 metres. En acabat el darrer ràpel cal desgrimpar uns metres per acabar d'arribar a la feixa. Des de la feixa es baixa a peu fins a les Coves del Salnitre, primer per grades i després per una canal rocosa que caldrà deixar a la part final (cap a la dreta, trobarem una corda fixa).
-Ressenya: La del blog de l'Edu està molt bé. També ens ha anat bé la del llibre de la cara sud d'en Luichy.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada