dimecres, 21 de desembre del 2016

La Tour al Vallon des Aiguilles.




Una de les clàssiques d'aquesta zona urban de Calanques. Per que ens entenguem aquesta vall de Calanques és a Marsella com Collserola a Barcelona. De totes maneres el lloc és tranquil, nosaltres hi hem anat un parell de cops a la tarda d'arribar a Calanques i no hem trobat mai gent escalant, només petits grups d'excursionistes. La via és una mica irregular, les dues primeres tirades ténen algún bloc sospitós i cal ser una mica curosos amb les preses, a més al final de la segona tirada hi ha un tram herbós. Suposo que aquest parell de coses han fet que no ens agradessin massa aquestes dues primeres tirades. En canvi el terçer llarg si que ens ha agradat molt, aquesta darrera tirada va patir un desprendiment. Sembla ser que s'ha obert una variant que surt recte des de la R2 i que fotia molt bona pinta, aixó és el que marca la ressenya que penjo a sota. Nosaltres aixó no ho sabiem i de la R2 vàrem flanquejar a l'esquerra per fer la terçera tirada original. Es tracta d'un díedre atlètic i molt guapo, al tram afectat pel desprendiment hi ha assegurançes i està força sanejat. Aquest díedre te una dificultat aproxiamda de V+/6a. En conjunt ens vàren agradar més les veïnes Aresta blanca i Exodus.
Orientació:  Nord Oest,nosaltres hi hem escalat de les 2 a les 5 i hem estat a l'ombra.
Accés: Quan pugui ho miro del llibre, si algú l'hi corre presa que ho digui.
Aproximació: Remontar el valle de las agujas hasta el "Pas de la Cabre", bordear el acantilado hacia la izquierda, inicio de la vía a 100m en un diedro bien marcado. Parabolts visibles, crec recordar que te una via més xunga a l'esquerra i una altre a la dreta.


Material: La via està pràcticament equipada amb parabolts,alguns un xic rovellats. De totes maneres la roca dona força joc per afegir flotants, si sou porucs podeu dur un joc de friends ( màx # 2?).
Dificultat obligada: V+/A0, suposo que amb ferro extra podria ser V/A1.
Descens: Destrepar el resalte final (3b) luego remontar a lo mas fácil hacia la cresta para llegar al sendero azul que lleva al collado antes de coger el sendero verde. Passem ben aprop del peu de via.
Ressenyes: Camptocamp,gràcies!. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada