divendres, 15 de setembre del 2017

Asourance tout Spit a la Dent d'Orlú ( cara S.E.).



L'hem trobada força ben parida.Gestiona inteligentment els trams herbosos de la paret i en resulta una linea ben sostinguda i variada.Algún passet suelto d'aderència pura i dura però als trams finets sols tenir algun cantillo que et dona vidilla.Em va semblar entendre que va ser la primera via de la paret on es vàren utilitzar expansions,en el seu dia espits que ja han estat canviats per parabolts. Mola fer els dos útlims llargs de Le Lezard per acabar de fer metros i que són de dificultat similar. No se si és perquè fotia com un any que no tocava plaques de granit però les dues primeres tirades m'han costat més que la resta de la via malgrat que no deuen ser les més xungues.


Accés:  Si entrem a Acs venint del sud just creuar el pont que hi ha a l'entrada del poble hem d'agafar una carretera a la dreta que puja cap a la Reserva d'Orlú i el poble d'Orlú ( cartell ). Seguim aquesta carretera i creuem dos pobles ( font ), al terçer poble la carretera està indicada com a direcció prohibida i girem a l'esquerra. La carretera acaba morint en un gran aparcament amb lavabos i un porxo. El nostre aparcament queda un quilómetre abans que aquest a l'alçada d'un pont.
Aproximació: A l'alçada de l'aparcament petit/pont cal prendre un camí senyalitzat amb punt vermells que ens portarà a la base de la cara S.E. on hi ha la via. Nosaltres hem agafat un camí que també està senyalitzat amb punts vermells i que neix més amunt de la carretera. Crec que és el camí que va al refugi de ???? i que hauriem d'agafar per baixar del cim a l'aparcament de la cara S.E. En tot cas, si agafeu un camí amb marques vermelles i veieu que us aneu allunyant de la Dent, reculeu a la carretera i baixeu per la carrtera per agafar el següent camí de marques vermelles. Un cop a peu de paret cal anar fins al final de tot,grimpant un petit sócol per arribar a peu de via on trobarem un parell d'expansions a mode de R0,els primeres mètres són comuns amb la clàssica Les enfants de la Dalle.


La via està situada bastant a la dreta de la paret, a la part amb més arbres que l'hi fan ombra i te el nom a l'iniçi.
Orientació: Sudest amb ombra cap a les quatre.
Material: Si es va just de grau pot anar bé dur el semàfor i/o algun friend mitjà per alguna excursió,sobretot a les dues primeres tirades.


Grau obligat: V+/A0.
Descens: Rapelant per la mateixa via,amb dues seixantes crec que només hem enllaçat un ràpel. Mola recanvi de cordino llarg pel primer ràpel.
Ressenyes: Del CAF Ariege,gràcies!. Afegeixo mètres fins a trobar amb Le Lezard.
35,45,35,25,40,30 i 40.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada