divendres, 29 de setembre del 2017

Éxodo a la Gorra Marinera.

Ens posem en aquesta via sense més referències que el que diu la guia de Gorros. Està equipada amb parabolts, alguns de 8 mm (al primer llarg). Escalada en placa amb roca a controlar en algun punt, sobretot al 2n llarg. Al lloro amb això perquè la via està just a sobre de les Escales de Jacob. Qualsevol pedra que caigui va directa a les Escales, que estan bastant transitades. Hem empalmat el 2n i 3r llargs amb doble corda sense problemes. L'últim llarg supera un desplomet que podem escaquejar cap a la dreta.


-Cordada: Macau i Busquets.
-Accés: Aparcament del Monestir de Montserrat. 4€ si estàs federat, si no crec que són 6.5€.
-Aproximació: Del Monestir agafar les Escales dels Pobres, en direcció a Sant Joan. Al pla de Sta. Anna anar pel de sota i quan sortim al camí transversal (St. Joan - St. Jeroni) seguir-lo a la dreta i ens deixarà al camí transversal que va per sota dels Gorros i les Magdalenes. El seguim direcció St. Jeroni fins que ens desviem a mà esquerra pel camí que puja a Sta. Magdalena per les Escales de Jacob. La via comença a la meitat de les Escales (parabolts visibles).



-Orientació: Nord-oest.
-Material: Només calen cintes exprés.
-Grau obligat: 6a.


-Descens: Des del final de la via desgrimpem uns metres cap a la dreta (oest) fins a localitzar una instal·lació de ràpel. D'aquí muntem un ràpel d'uns 20 metres fins al coll que separa la Gorra Marinera de la Magdalena Inferior. I d'aquí amb un moment som al peu de via.
-Ressenya: Nosaltres hem anat amb la topo que surt a la guia d'en Luichy de Gorros. A internet he trobat aquesta: 



6 comentaris:

  1. Aquesta reseña es la original, aquesta via com moltes mes de gorros, va ser "visualizada" per primer cop junt amb "Manolo" Manolo Muñoz Garcia, mas tarde terminando la restauración de las vias de la Magdalena Inferior, lo hable con Eloy Martinez, Manolo no pudo venir y rappelamos Eloy y yo marcando la ruta de la via y montando las reuniones, dos semanas despues Eloy junto a Montserrat Orive, rappelan de nuevo colocando el resto de los seguros y sacan una reseña con solo sus nombres, parece ser que la primera y segunda vez se escalo en Top Rope, o sea rappelando primero, quedando alguien de la cordada en la 1ª R y alli asegurando el largo, una caida significaba romper con los escalones de Sant Jacob, intentando la via con el propio LLuis Baciero, decidi colocar dos bolts mas en la via y proteger el primer paso sobre el arbolito, quien conmigo consiguio realizarla en libre fue el amigo Marcos de Tarrasa y un compañero. en esta pared solo se habia abierto la forts actualmente desequipada y la souvenir, por las terrazas entre la sowenir y la exodo, abri con Jordi Monterde la Cristina Elvira que fue desequipada por Frances Buitri y Cia, el mismo dia que desequiparon la Jordi Monterde mas a la izquierda. La Jordi Monterde tras 5 reequipamientos el ultimo por el propio Monterde y Jordi Tossas, parece que se queda....la Cristina Elvira aun tardara un poco....

    ResponElimina
  2. Quina bestiesa desequipar 5 cops una via i reequipar-la 5 vegades més. Potser hauríem de reflexionar una mica abans de tornar a fer anar el taladro o la clau anglesa. La roca no hauria de pagar per la nostra incapacitat per posar-nos d'acord.

    ResponElimina
  3. Bones, Jordi tothom visualiza parets a tot arreglar i no diu que aquesta vía es seva, después si que es veritat que vas ajudar a fer R's, pero la via no la vas escalar mai, vaig escalar amb Montse si, unas quantes vegades la via, martcant ella i jo la via des de baix,i despres rapalant posant els parábols, si que es veritat que vas posar dos parábolts mes Sense permis del aperturisra, com has fet un munt de vegades, la via va ser escalada en lliure despres de ser equipada de dalt a baix Sense aquests dos seguros teus, a vegades company, hem de fer un pensament humilitat.Hi ha momtissimes vies on et trovaras poguer unes Bones ostias si caus, pero aixo company es diu escalada, segur que ho deus saber millor que jo. DEIXA LA VIA QUE NO VAS POGUER FER PEL GRAU I EXPOSICIÓ PER LES PERSONES QUE DURANT UN PARELL DE MESOS VAMOS ESTAR ESCALANT I EQUIPANT LA VIA.

    ResponElimina
  4. Evidentment és una bestiesa Albert desequipar i equipar una via 5 cops tal com dius, però el problema crec jo és desequipar una vía autoritzada per la Comissió d'Escalada de Montserrat i que qualsevol escalador faci el que vulgui segons el seu criteri sense fer cas de cap regulació feta per l'estament regulador corresponet. Per la meva banda agraeixó a tots els companys que m'han ajudat en els reequipaments, a destacar la redera reequipació que vaig fer amb en Jordi Tosas partint integrament des de terra, salutacions.

    ResponElimina
  5. Disculpeu, no ha sortit en meu nom en el text anterior i no m'amago mai del que dic. sóc en Jordi Monterde Jacas

    ResponElimina