dilluns, 25 de desembre del 2017

Malditos Bastardos a l'Odio Africano.


Bona via esportiva,curta però ben mantinguda.L'escalada és 100% plaquera,en general fineta i de continuïtat,tot i que a la sortida hi ha un bombo que és just lo contrari:físic i explosiu.La roca és boníssima,una mica sobada al primer llarg.
Orientació: Sud oest.
Accés: Cal estacionar a l'aparcament de Can Jorba, per arribar-hi el més fàcil és anar al Restaurant de la Vinya Nova des de el Bruc. Un cop aquí trenquem a l'esquerra i seguim un parell de quilómetres per una pista en bon estat fins a la masia de Can Jorba.
Aproximació: Des de l'aparcament pujem cap a les parets i anem seguint a la dreta,passem la Canal del Joc de l'Oca i just davant ens queda el sector Odio Africano. La via es veu clarament: el díedre i el sostret a la dreta del qual passa la primera tirada. Un cop a peu de paret hem d'escalar la primera linea de bolts que hi ha a l'esquerra del díedre herbós.
Material: Unes quinze cintes exprés, si anem justos de grau podem provar sort amb un pedal i alguna peça petita.
Grau obligat: Teoricament és 6b,podria ser que es pases amb 6a+.
Descens: Nosaltres hem fet dos ràpels: 35 de R3-R2 i 60 de R2 a terra. Per rapelar de R3-R2 cal fer un pèndol compte que en fer-lo es toca un llastrot ben gros i que sona a buit.R3 te un cordino que es podria canviar mentre que les altres roles són de dues anelles.
 

2 comentaris:

  1. Ressenya gentilessa d'en Pere Forts de lanochedelloro.com
    Moltes gràcies!!

    ResponElimina
  2. La vam fer fa uns dies i ens va agradar molt. Plaques verticals amb molta continuïtat. Des del meu punt de vista el 6b és força obligat a l'inici del 2n llarg.
    Al lloro amb l'arribada i el ràpel des de la R3 perquè hi ha còdols sueltos que poden caure a la zona de les vies d'esportiva.

    ResponElimina