dimecres, 16 de gener del 2019

SAME a la Nana.



Diria que en orígen aquesta era una via d'aventura amb una bona galeta per arribar a sota de l'A2.Actualment s'han afegit bolts a la primera tirada mentre que al segón llarg hi roman l'equipament original. El primer llarg ara es pot fer tot en Ae mentre que al segón llarg malgrat que la dificultat baixa cal anar concentrat degut a la manca de ferro.La reunió del cim no ens ha acabat de molar ( sabina + buril ).


Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€ (2€ si estàs federat).
Aproximació: Des de l'aparcament seguim les indicacions per arribar al refugi Vicenç Barbé.Un cop al refugi seguim avançant en la direcció que portem fins a la base de la Canal Ample,diria que indicada.Caldrà remontar aquesta canal fins gairebé el Portell Estret. La darrera agulla abans del coll diria que és la Sensenom a l'alçada de la qual més o menys cal girar a la dreta (est?).Després de passar pel vessant oest de la Mamelluda arribem a un coll/esplanada amb la Nana a l'Oest i el Morro Pla a l'est.Per arribar al peu de via cal baixar un pèl,bolts visibles.


Material: 16 expresos,un cordino fi per xapar el primer burí de L2 i 2 plaquetes recuperables.
Grau obligat: V/A1e.
Descens: Des de la darrera reunió creuem tota l'agulla cap al Nord on localitzem una instal.lació de ràpel formada per dos espits amb cadena i anellla que te els seus dies.Fem un ràpel de 25 fins al peu de via mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada