divendres, 5 de juliol del 2019

Via Laponia a la Portella Gran




Aquesta via s'ha anat convertint en una classica: dificultat assequible,equipament generós, tirades xules i l'exotisme de l'entrada per l'avenc en tenen la culpa. Preveure un pla B ja que es tracta d'un itinerari ben concorregut.

 
Accés: Aparcament de Can Maçana, situat en un coll a la carretera entre el Bruc i Manresa. Convé no deixar res al cotxe, ja que és un lloc típic de robatoris. Ara per aparcar-hi els caps de setmana i festius cal pagar 4€ (2€ si estàs federat). 
Aproximació: prenem el camí direcció al refugi Vicenç  Barbé. Abans d’arribar al coll de la Portella, prenem un corriol a mà dreta i bordegem la Portella Gran pel vessant oest.La via s'inicia a l'Avenc de la Portella i és de les més repetides de l'indret,la traça hi porta.Parabolts del 8 visibles.
Orientació: A dins l'avenc de la primera tirada segurament no hi entra mai el sol.La resta de la via te orientació Oest,crec que l'hi toca el sol a partir de les 3.
Grau obligat: V+/A1e.
Material: 16 cintes exprés,estreps útils.
Horari: Aproximació 40',via 1 hora 30' i retorn al cotxe 50'.
Descens: Creuem el cim i anem a cercar una instal.lació de ràpel,bolt rovellat vinculat a una sabina ( recanvis útils ). Nosaltres hem baixat amb un sol ràpel de 60 metres però es pot fraccionar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada