dimecres, 11 de desembre del 2019

Via Tripijocs al Folló.


Proposta ideal per començar a fer bricolatge amb els ferros sense massa compromís;jugarem a equipar dos o tres passos entre parabolts de manera que en cas de fallar volarem un parell de metres.Les peces acaben quedant bé però no és la típica fissura perfecte que s'ho empassa tot.D'altra banda també resulta una bona via per iniciar-se en els ganxeixos ja que dels tres que hem fet a la segona tirada dos d'ells semblaven fets o arreglats amb el trepant,de manera que resulten evidents i el ferro en qüestió queda a caldo.
Els ganxeixos no són consecutius però cal sortir del ganxo posant un catxarro per anar a trincar el bolt salvador.
Com les altres vies que he fet a la paret te bon ambient des del primer metre i roca a tractar amb una mica de cura als trams més fàcils.
La part final de la segona tirada és més aviat tombada i s'hi veuen cantos,segurament algun escalador solvent en el sisè grau passarà en lliure.
Si s'accedeix rapelant i es va just de grau pot ser bona idea controlar alguna via més fàcil com la Overload per sortir de la paret o deixar un segon vehicle prop de la masia que hi ha sota de la paret.

La dificultat de les tirades: Ll1 IV+ a l'entrada i despres A1/Ae i Ll1 A2/Ae amb sortida de III+.

  Accés podem arribar a la paret per bai.Si hi anem per dalt tenim tres opcions:
1) Baixar  per un torrent,crec que caminant però ho desconec.
2) Descendir per la ferrada que du al sector esportiu Folló Dreta. Actualment aquesta ferrada no disposa de línia de vida,compte!.
3) Rapelar per alguna via,nosaltres hem fet això darrer.
Explico el que cal fer per accedir amb ràpel o a través de la ferrada perquè és el que conec.
Des del municipi de Tagamanent seguir les indicacions de  "Museu Etnològic", prenent una carretereta que ascendeix la muntanya en fort pendent,revolts i una tanca de fusta entrant dins del "parc Natural del Montseny". Quan la pista ja ha fet un revolt de paella fa una estona i ascendeix de cara a BCN, a mà dreta veurem una pista no asfaltada que baixa lleugerament a la dreta amb un poste on pot haver-hi un cartell de "prohibit circular excepte veïns". Seria el penúltim trencant abans d'una casa. Seguir el camí uns 300 mts. fins veure un lloc a ma dreta on aparcar.
Per accedir pel torrent ( opció 1 ) podria ser que calgués seguir aquesta pista fins a un mas,no ho se del cert.


Aproximació: Des d'on aparquem surten traçes en direcció a la paret.La més fressada deu ser la que mena a la ferrada i segurament espetagarem aquí.
Si baixem per la ferrada un cop a peu de paret caldrà anar a l'esquerra uns seixanta metres fins al peu de via.
Si pel contrari volem baixar rapelant caldrà seguir més o menys arran de cingle uns cinquanta metres fins a l'alçada d'una gran escletxa al terra i de la reunió de la via Setè Cel. El que hem fet nosaltres és entrar a dins de l'esquerda al final de la qual hi ha la reunió de la via l'Estreta. Aquesta reunió consta d'un bolt amb anella i un químic vinculats a través d'una cadena que ens serveix de passamà per assegurar-nos la curta desgrimpada de la xemeneia. Un cop aquí hem tirat un ràpel de quaranta o cinquanta metres fins la base de la cinglera. Aquest ràpel potser es pugui fraccionar enganxant el que deu ser la R1 de l'Estreta ( dos químics ). Des del punt on ens deixa el ràpel només cal anar 10 metres a la dreta ( mirant a la paret).
A l'inici de la via hi ha el nom escrit,arbre en una placa fissurada i parabolts visibles ( la primera assegurança és un clau ).
Material: 20 cintes exprés,3 pedals, 1 joc de tascons amb els petits inclosos,un joc de friends de l'Alien blau al Camalot del 2 i dos ganxos: un de punta o gota d'aigua i l'altre de punta ample.Si s'és novell en la matèria són claus el 0.75 i l'Alien verd per sortir del primer i segon ganxeig respectivament,els podem repetir.
Amb una tramposa prou llarga podem convertir la via en un Ae.


Horaris: Aproximació amb el ràpel 20',via 3 hores i retorn al vehicle 5'.
Grau obligat: IV/A2.
Descens: Del final de la via seguir les traçes per les que hem aproximat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada